Proč Hugh Grant nikdy nebude dobrý kuchař? Brání mu v tom dost neobvyklá úchylka

9. září 2022 • 11:00

Anglický herec Hugh Grant okouzlil mnoho žen svým úsměvem, pokud jde o jeho kuchařské umění, příliš fanynek by asi neohromil. Vaření mu totiž moc nejde a jedním z důvodů je jeho poněkud zvláštní úchylka. Hvězda filmů Láska nebeská nebo Notting Hill tedy nejspíš i 62. narozeniny, které má 9. září, oslaví dobrým jídlem z restaurace. A možná si dá i svou oblíbenou specialitu.

Hugha Granta potkal během pandemie koronaviru podobný osud jako spoustu jeho kolegů – nemohl natáčet. Navíc onemocněl lehčí formou covidu, takže musel být doma. A tehdy objevil svůj nový koníček v podobě vaření.

Připomeňte si Grantův nezapomenutelný tanec ve filmu Láska nebeská >>>

Video se připravuje ...

Téměř po třiceti letech se herec vrátil ke sporáku, což v jeho případě znamená obrovský pokrok. Hugh Grant má totiž poněkud zvláštní úchylku – nerad se dotýká jídla a obzvlášť cibule, která má výrazné aroma. Když byl ale zavřený dlouhé dny doma, zjistil, že ho to v kuchyni vlastně baví. „Rád si obléknu zástěru a rád si dám u vaření sklenku vína,“ prozradil v pořadu Live with Kelly and Ryan. Zkoušel různá jídla, z toho, co připravil, by prý ale raději nic neservíroval. Poživatelné byly podle něj jen pečené brambory. Když chtěl být trochu odvážnější, nedopadlo to moc dobře. „Zkusil jsem kuře a vyšlo to hodně špatně,“ svěřil se. Nějakou dobu si s jeho manželkou, švédskou televizní producentkou Annou Elisabet Ebersteinovou, mysleli, že jídla, která uvařil, nemají žádnou chuť. Teprve po mnoha dnech zjistili, že kvůli koronaviru ztratili čich i chuť.

Brit, který miluje americkou klasiku

Záliba ve vaření herci zůstala i v době, kdy už zase může natáčet filmy, a stále se snaží zdokonalovat. Dokonce mu prý už nevadí ani krájet cibuli. Nicméně na dobré jídlo si ještě pořád rád dojde do restaurace. Jedno si obzvlášť oblíbil, a to jsou mac and cheese neboli makarony se sýrem. Tuhle americkou klasiku si dával v restauraci Mimosa v Los Angeles. Ačkoli je dnes už podnik bohužel zavřený, zdá se, že recept na hercovy oblíbené makarony žije dál. Zkuste si ho udělat:

Grantovy oblíbené makarony se sýrem Grantovy oblíbené makarony se sýrem • Autor: iStock

Grantovy oblíbené makarony se sýrem

Co budete potřebovat pro 2 osoby:

  • 150 g těstovin (kolínek)
  • 8 lžic mléka
  • 8 lžic tučné smetany
  • 6 lžic strouhaného parmazánu
  • 5 plátků prosciutta nakrájeného na plátky
  • špetku mletého muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 g strouhaného tučného sýru (gruyère nebo ementál)

Postup:

1. Těstoviny uvařte v osolené vodě téměř doměkka, sceďte je a nasypte do mísy. Přidejte mléko, smetanu, parmazán, prosciutto a muškátový oříšek, osolte, opepřete a promíchejte.

2. Směs přendejte do mělčí zapékací mísy, posypte nastrouhaným sýrem, dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 20–25 minut nebo dokud nezačne pokrm na povrchu hnědnout.

3. Hotové makarony vyndejte z trouby, nechte 5 minut odpočívat a pak podávejte.

Vyzkoušejte i recept na makarony se sýrem od Koko >>>

Autor: AK