Pondělní VIP Prostřeno!: Denisa Pfauserová připálila honosnou večeři a překvapil ji vegetarián i nezvaný host

28. února 2023 • 09:38

Speciální týden pořadu Prostřeno!, ve kterém se u stolu sejde parta lidí z úspěšného seriálu ZOO, odstartovala v pondělí herečka Denisa Pfauserová. Ta vsadila na hovězí maso, variaci předkrmů a cheesecake, ale trochu ji zaskočil vegetarián Pepa a jeden host u stolu navíc. Jak se s tím nakonec vypořádala?

Čtyřiatřicetiletá herečka Denisa Pfauserová hraje v seriálu ZOO Mariku. Pokud by vyhrála, věnovala by peníze neziskové organizaci Letní dům. Denisa během natáčení pořadu přiznala, že je těhotná a s partnerem čekají holčičku. Její soupeři tak byli mezi prvními, kteří se tuto radostnou novinu dozvěděli, a nebyla nouze o gratulace. Denisu ale čekalo také několik překvapení.

Video se připravuje ...

Denisa vsadila na jistotu a připravila jídla, která má sama ráda a umí je připravit. A doufala, že budou chutnat i ostatním. Na menu byla variace předkrmů, hovězí vývar, hovězí po burgundsku s bramborovou kaší a jako dezert cheesecake. Trochu ji zaskočilo zjištění, že soutěžící Pepa je vegetarián. Narychlo pro něj tedy připravovala brokolicovou polévku, místo hovězího po burgundsku dostal zapečený lilek a ještě se jí podařilo jídlo na plotně připálit. Navíc Denisu dost překvapilo, že se u stolu objevil jeden host navíc. Soutěžící Jarda totiž přivedl bez ohlášení svou manželku Gal, která pochází z Izraele. S Gal to nebylo úplně jednoduché. Bylo jednak nutné překládat z češtiny do angličtiny a naopak, navíc se svěřila s tím, že nejí vepřové maso a celkově konzumuje maso jen velmi málo. Hovězí vývar si tedy nedala, hovězí po burgundsku ano.

Máte-li chuť, vyzkoušejte si některý z receptů, které Denisa Pfauserová pro své hosty připravila:

Předkrm
Variace předkrmů Variace předkrmů • Autor: FTV Prima

Cuketové závitky:

Suroviny:

  • 1 cuketa
  • lučina
  • sušená rajčata

Postup:

Cuketu osolíme, nakrájíme na plátky a dáme do trouby na 160 °C asi na 10 minut. Po vyndání z trouby dáme na každý plátek lžičku lučiny a půlku sušeného rajčete, zamotáme a připíchneme párátkem.

Smažená mozzarella

Suroviny:

  • mozzarella
  • hladká mouka
  • vejce
  • mléko
  • strouhanka
  • máslo
  • olej

Postup:

Mozzarellu nakrájíme na 0,5cm plátky a obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vajíčko s mlékem a strouhanka). Osmažímet z obou stran na másle s olejem na pánvičce.

Polévka

Hovězí vývar Hovězí vývar • Autor: FTV Prima

Hovězí vývar

Suroviny:

  • hovězí směs na polévku
  • 1 cibule
  • 100 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 1 pórek
  • několik kuliček nového koření
  • bobkový list
  • 1 česnek
  • pepř mletý
  • špetka soli

Postup:

1. Maso i zeleninu dáme do trouby na 180 °C na 20 minut kvůli lepší barvě a chuti.

2. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme maso se zeleninou. Vaříme 2 minuty a poté stáhneme plamen na první stupeň. Po hodině z hrnce vyndáme zeleninu a maso necháme vařit dalších 12 hodin.

3. Půl hodiny před koncem vyndáme maso a libové kousky nakrájíme na kousíčky. Nakrájíme i novou zeleninu, vývar scedíme a vše přidáme do hrnce. Nakrájíme petrželku a přidáme do polévky. Před podáváním můžeme uvařit nudle a přidat do polévky.

Hlavní chod

Hlavní chod - hovězí po burgundsku s bramborovou kaší Hlavní chod - hovězí po burgundsku s bramborovou kaší • Autor: FTV Prima

Hovězí po burgundsku

Suroviny:

  • 1 kg zadního hovězího masa
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 6 šalotek
  • 4 mrkve
  • baby karotka v sáčku
  • 300 g mini žampionů
  • 3 dl vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • bylinky (rozmarýn, tymián, co máte rádi)
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup:

1. Maso nakrájíme na kousky a osmahneme v hrnci. V pánvi osmažíme šalotku, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a přidáme k masu. Víno promícháme s moukou a nalijeme do hrnce. Celé zalijeme vývarem a přidáme mini žampiony a bylinky. Dáme do trouby na aspoň 2 hodiny při 160 °C.

2. Na posledních 20 minut přidáme baby karotku. Podáváme s bramborovou kaší.

Dezert

Cheesecake jako dezert Cheesecake jako dezert • Autor: FTV Prima

Cheesecake

Ingredience:

  • 85 g másla
  • 3 vejce
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • citronová šťáva
  • citronová kůra z poloviny citronu
  • 220 g máslových sušenek
  • 250 g mascarpone

Postup:

1. V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180 stupňů.

2. Pak smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a citronovou šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevíráme troubu). Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový.

3. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout. Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.

Autor: AK