Nejmilovanější recept Hany Hegerové: Zavzpomínejte s námi na královnu českého šansonu

23. března 2021 • 15:30

Slavná česká šansonierka si oblíbila tento recept na propečenou šťavnatou krkovičku na černém pivě, který připravovala kdysi v pořadu Prima vařečka spolu s Martinem Zounarem. Vynikající a křehké maso s vůní piva, slaniny a cibule připravíte během chvilky a pak už stačí jen čekat a nasávat vůni linoucí se z trouby.

K tomuto receptu sáhněte raději po chlebu než po bramborách. Zkuste recept na domácí nehnětený podle pana Cuketky! Postup najdete ve videu v galerii.

Zkuste také další skvělé recepty z vepřového masa z našeho receptáře!

Krkovička na černém pivě

Množství zvolte podle potřeby a chuti:

plátky krkovice

plátky anglické slaniny

černé pivo

cibule

česnek

sůl

pepř

chléb

Postup:

1. Plátky krkovice okořeníme a naskládáme do pekáčku, střídáme s plátky slaniny, cibule a česneku. Zakončíme opět krkovičkou a zalijeme černým pivem tak, aby dosahovalo až k vrchnímu okraji masa.

2. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut na 250 °C. Poté alobal propícháme na vícero místech, aby se pivo mohlo lépe odpařovat, a pečeme dalších 30 minut. Pak alobal úplně sundáme, maso obrátíme a pečeme odkryté ještě dalších 15–20 minut.

Podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetkou.

Autor: MM