Nejmilovanější recept Hany Hegerové: Zavzpomínejte s námi na královnu českého šansonu

20. října 2022 • 00:00

Slavná česká šansoniérka si oblíbila tento recept na propečenou šťavnatou krkovičku na černém pivě, který připravovala kdysi v pořadu Prima vařečka spolu s Martinem Zounarem. Vynikající a křehké maso s vůní piva, slaniny a cibule připravíte během chvilky a pak už stačí jen čekat a nasávat vůni linoucí se z trouby.

Hana Hegerová byla pověstná svou láskou k dobrému jídlu a pití. „Miluji skutečně všechno – chlebem se sádlem počínaje přes buřty s cibulí až po kaviár nebo ústřice. Dokonce jsem získala jednoho milence tím, když jsem se s chutí pustila do druhé porce tlačenky, kterou jsem si ještě dosolila a dopepřila,“ prozradila kdysi v rozhovoru pro časopis Týden. Legendární zpěvačka a herečka označovaná za Velkou dámu šansonu, Édith Piaf z Prahy nebo také Šansoniérku se slovanskou duší by 20. října 2022 oslavila 93. narozeniny. Zavzpomínejte na ni u jejího milovaného receptu. 

Ke krkovičce je jako příloha ideální dobrý čerstvý chleba. Zkuste recept na domácí nehnětený podle pana Cuketky >>>

Zkuste také další skvělé recepty z vepřového masa z našeho receptáře!

Krkovička na černém pivě

Množství zvolte podle potřeby a chuti:

Postup:

1. Plátky krkovice okořeníme a naskládáme do pekáčku, střídáme s plátky slaniny, cibule a česneku. Zakončíme opět krkovičkou a zalijeme černým pivem tak, aby dosahovalo až k vrchnímu okraji masa.

2. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut na 250 °C. Poté alobal propícháme na vícero místech, aby se pivo mohlo lépe odpařovat, a pečeme dalších 30 minut. Pak alobal úplně sundáme, maso obrátíme a pečeme odkryté ještě dalších 15–20 minut.

Podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetkou.

Autor: MM, AK