Nejkrásnější zimní svatební dorty: Oslaďte si svůj velký den, i když je za okny mráz
Chystáte svatbu v zimním období a stále nemáte vybraný dort? Inspirujte se v galerii plné svatebních dortů v zimním stylu, které každého ohromí. Jsou tak krásné a originální, že nebudete vědět, který dřív!
Každá nevěsta si přeje mít ten nejkrásnější svatební dort, který budou obdivovat všichni svatebčané. Velkým současným hitem je stylizovat svatební dort do ročního období, ve kterém se svatba odehrává. Existuje několik různých druhů – od nadčasového čokoládového přes klasický fondánový až po nahý, rustikální „naked“ dort. Takový svatební dort můžete zdobit větvičkami, chvojím nebo ovocem, což vypadá naprosto úchvatně.
Podívejte se na úchvatnou historii svatebního dortu. Jak se měnil tento trend? >>>
Korpus a krém je základ
Aby byl dort o vašem velkém dni dokonalý, je důležité zaměřit se na vláčný korpus a jemný krém. Základem může být klasický dortový korpus ze tří surovin. Podívat se můžete také na náš videonávod, kde se dozvíte, jak upéct ten nejlepší piškot krok za krokem a bez zbytečného stresu. Korpus lze potřít oblíbeným máslovým krémem, který je neutrální, a tak do něj můžete přidat čokoládu, oříšky nebo ovoce, které ho dochutí. Pokud chcete krém odlehčit, pak dodejte bílkový sníh!
Nahý dort, se kterým na svatbě zazáříte!
Nechcete-li experimentovat s korpusy a krémy, pak vsaďte na jistotu a připravte nahý dort podle našeho receptu, který okouzlí každého hosta!
Suroviny na těsto:
- 6 vajec
- 200 g cukru
- 150 ml slunečnicového oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Krém:
- 250 g mascarpone
- 125 g krémového sýra Philadelphia
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g třtinového cukru
- maliny, jahody, borůvky nebo jiné ovoce
- moučkový cukr
Postup na dort:
1. Vejce vyšlehejte v kuchyňském robotu na vyšší rychlost do husté světlé pěny, asi 10 minut. Poté tenkým proudem pomalu přilévejte olej a dál šlehejte. Pěna získá konzistenci podobnou majonéze. Nyní již opatrně stěrkou spojte vaječnou pěnu s moukou promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Ze vzniklého těsta upečte 3 korpusy ve formě o průměru 20 cm.
2. Mascarpone s krémovým sýrem, smetanou a cukrem vyšlehejte do krému – šlehejte jen krátce, aby se krém nesrazil. Nakonec do krému vmíchejte borůvky, maliny nebo jiné ovoce. Krémem postupně promažte všechny tři korpusy a sestavte dort. Vršek ozdobte zbylým ovocem a poprašte moučkovým cukrem.
K dokonalé svatbě patří mimo jiné také dokonalé svatební šaty. Znáte jejich příběh? >>>