Nejkrásnější zimní svatební dorty: Oslaďte si svůj velký den, i když je za okny mráz

2. února 2025 • 04:58

Chystáte svatbu v zimním období a stále nemáte vybraný dort? Inspirujte se v galerii plné svatebních dortů v zimním stylu, které každého ohromí. Jsou tak krásné a originální, že nebudete vědět, který si vybrat!

Každá nevěsta si přeje mít ten nejkrásnější svatební dort, který budou obdivovat všichni svatebčané. Stále je velkým hitem stylizovat svatební dort do ročního období, ve kterém se svatba odehrává. Existují různé druhy– od nadčasového čokoládového přes klasický fondánový až po dort v boho stylu nebo naked cake neboli „nahý“ dort. Takový svatební dort můžete zdobit větvičkami, chvojím nebo ovocem, což vypadá naprosto úchvatně. Prohlédněte si galerii v úvodu článku, kde najdete spoustu inspirace.

Podívejte se na historii svatebního dortu. Jak se měnil tento trend? >>>

Video se připravuje ...

Korpus a krém je základ

Aby byl svatební dort dokonalý, je důležité zaměřit se na vláčný korpus a jemný krém. Základem může být klasický dortový korpus ze tří surovin. Podívat se můžete také na náš videonávod, kde se dozvíte, jak upéct ten nejlepší piškot krok za krokem a bez zbytečného stresu. Korpus lze potřít oblíbeným máslovým krémem, který je neutrální, a tak do něj můžete přidat čokoládu, oříšky nebo ovoce, které ho dochutí. Pokud chcete krém odlehčit, pak dodejte bílkový sníh!

Nahý dort, se kterým na svatbě zazáříte!  

Nechcete-li experimentovat s korpusy a krémy, pak vsaďte na jistotu a připravte nahý dort podle našeho receptu, který okouzlí každého hosta!

Nahý svatební dort Nahý svatební dort • Autor: iStock

Suroviny na těsto:

  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 125 g krémového sýra Philadelphia
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g třtinového cukru
  • jahody, kiwi nebo jiné ovoce a čerstvá máta na ozdobení    

Postup:

1. Vejce vyšlehejte v kuchyňském robotu na vyšší rychlost do husté světlé pěny, asi 10 minut. Poté tenkým proudem pomalu přilévejte olej a dál šlehejte. Pěna získá konzistenci podobnou majonéze. Nyní opatrně stěrkou spojte vaječnou pěnu s moukou promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Ze vzniklého těsta upečte dva korpusy, jeden větší a druhý menší. 

2. Mascarpone s krémovým sýrem, smetanou a cukrem vyšlehejte do krému – šlehejte jen krátce, aby se krém nesrazil.

3. Vychladlé korpusy dvakrát prokrojte, promažte krémem a ten posypejte částí ovoce. Korpusy pak spojte k sobě a sestavte z nich dort. Pomocí plochého nože uhlaďte krém po stranách dortu tak, aby zcela nezakryl korpusy, a pak uhlaďte i vršek dortu, který nakonec dozdobte zbylým ovocem.  

K dokonalé svatbě patří mimo jiné také dokonalé svatební šaty. Znáte jejich příběh? >>>

Video se připravuje ...

Autor: red