Sweet bar: Čím pohostit svatebčany, aby na váš den nikdy nezapomněli?

4. června 2023 • 10:00

Sweet bar patří oprávněně mezi nejhezčí svatební zákoutí. Nejenže je krásnou dekorací, ale také koutkem, kde si mohou svatebčané náležitě užít ochutnávání sladkých dobrot. Sweet bar může být složen z makronek, cupcakes, francouzských éclairs nebo tradičních větrníků! Podívejte se na galerii plnou nejkrásnějších svatebních sladkostí.

Dobroty do sweet baru můžete objednat ve vaší oblíbené cukrárně na zakázku, ovšem nezapomeňte na to, že se jedná o poměrně nákladnou záležitost. Pokud chcete ušetřit, vyplatí se připravit si sweet bar na svatbu svépomocí! Inspirujte se a čerpejte nápady v naší sladké galerii.  

Video se připravuje ...

Makronky

Francouzské makronky dobyly svět. Většina z nás dává přednost jejich koupi v cukrárně, jelikož příprava je spojena s obavami z výsledku. Výroba makronek sice vyžaduje přesnost a trpělivost, ale s naším receptem se rozhodně bát nemusíte. Vyzkoušet můžete hned tři náplně, a to pistáciovou, čokoládovou a vanilkovou.

Cupcakes

Roztomilé mini dortíky by v žádném sweet baru rozhodně neměly chybět! Makové cupcakes jsou jednoduché a jejich příprava vám nezabere déle než půl hodinky. Makový korpus báječně doplňuje svěží citronová náplň a našlehaný tvarohový krém. Nadšení budete také z borůvkových cupcakes s borůvkovým rozvarem a máslovým krémem!  

Pokud chcete ušetřit, vyplatí se připravit si sweet bar na svatbu svépomocí! Pokud chcete ušetřit, vyplatí se připravit si sweet bar na svatbu svépomocí! • Autor: iStock

Éclairs

Milujete věnečky nebo větrníky? Pak vás doslova učarují delikátní čokoládové éclairs s krémem z ledových kaštanů. Slavnostní růžová varianta éklérek s černým rybízem a ruby čokoládou si vás získá od prvního sousta.        

Mini větrníky se šlehačkou a jahodami

Dáváte-li přednost české známé klasice, vsaďte na mini větrníky se šlehačkou a jahodami. Odpalované těsto je pro mnoho hospodyněk velký strašák, ale při správné technice a dodržení celého postupu se výsledek zaručeně povede.

Sněhové pusinky

Není nic jednoduššího než sněhové pusinky, které rozzáří vaší svatební tabuli. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a nadále šlehejte, dokud sníh nezhoustne. Pusinky vytvořte pomocí zdobicího sáčku a sušte je v troubě při teplotě asi 140 °C přibližně 45 minut.

Jahodový Eton Mess

Rozdrcené sněhové pusinky báječně poslouží na jahodový smetanový dezert Eton Mess. Souhra chutí jahod, smetany a pusinek je zkrátka neodolatelná. Navíc plněné skleničky se budou ve vašem sweet baru nádherně vyjímat.

Cake pops

Nesmíme zapomenout na populární cake pops neboli čokoládová lízátka, která nejenže vypadají senzačně, ale také skvěle chutnají! Zdobit je můžete různými polevami a cukrářským zdobením.

Cannoli s čokoládou

Italskou specialitu Cannoli s čokoládou byste si při návštěvě jižanské země neměli nechat ujít. Trubičky plněné jemným krémem z ricotty bývají zdobeny malinami a pistáciemi. Tento smažený dezert pocházející ze Sicílie si svatebčané zamilují!

Máslové sušenky s violkami

Máslové sušenky patří mezi ty méně sladké dezerty a věřte, že i takové vaši hosté na svatbě uvítají. Ozdobené jedlými květy violek nebo ji jiných jedlých kvítků vypadají zkrátka dokonale! Pokud si přesto chcete vyhrát, můžete využít na dozdobení cukrářské barvy a bílkové polevy.

Video se připravuje ...

Autor: red