Někdy tvrdé, někdy nedopečené… Perníčky jsou prostě vyšší dívčí. Ale ta jejich vůně, chuť a zkouška nervů při zdobení, bez toho všeho by mnohé Vánoce nebyly to pravé. Chcete mít letos úspěch zaručen? Vyzkoušejte ověřený recept moderátorky a bývalé miss Lucie Křížkové.
Receptů na Na vánoční perníčky je mnoho, ale který letos zvolit? Vybrat ten, jenž má co nejkladnější hodnocení, nebo ten, který vypadá na fotce nejlépe? Zkuste recept Lucie Křížkové! Denně podle něj peče mnoho jejích fanynek a věřte, že si jej každá chválí! Perníčky vypadají kouzelně, ale co je hlavní, skvěle chutnají. A navíc do nich nebudete potřebovat žádný tuk.
Video se připravuje ...
Jak na perníčky:
Suroviny:
750 g hladké mouky
300 g cukru moučky
200 g medu
1,5 lžičky perníkového koření
4 vejce
kůra z 1 citronu
1 vejce na potření
Polevu můžete snadno obarvit
• Autor:
iStock
Postup:
1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme rozležet do druhého dne v lednici.
2.Těstovyválíme přes igelitový sáček na tenký plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary.
3. Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C asi 8 minut. Ihned po upečení je potřeme bílkem nebo žloutkem, aby byly hezky lesklé.
4. Po vychladnutí perníčky zdobíme klasickou citronovou polevou.
Perníčky si můžete upéct i podle klasického receptu. Tyto jsou měkké hned po upečení>>>