Někdy tvrdé, někdy nedopečené… Perníčky jsou prostě vyšší dívčí. Ale ta jejich vůně, chuť a zkouška nervů při zdobení, bez toho všeho by mnohé Vánoce nebyly to pravé. Chcete mít letos úspěch zaručen? Vyzkoušejte recept podle Lucie Křížkové.
Na perníčky je mnoho receptů, ale který letos zvolit? Vybrat ten, jenž má co nejkladnější hodnocení, nebo ten, který vypadá na fotce nejlépe? Co takhle zkusit recept Lucie Křížkové! Denně podle něj peče mnoho jejích fanynek a věřte, že si jej každá chválí! Perníčky vypadají kouzelně, ale co je hlavní, zatraceně dobře chutnají.
Nepřehlédněte: Jak se připravují na Vánoce známé maminky?
Video se připravuje ...
Jak na perníčky:
Suroviny:
750 g hladké mouky
300 g cukru moučky
200 g medu
1,5 lžičky perníkového koření
4 vejce
kůra z 1 citronu
1 vejce na potření
Polevu můžete snadno obarvit
• Autor:
iStock
Postup:
1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme rozležet do druhého dne.
2. Těsto vyválíme přes igelitový sáček na tenký plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary.
3. Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C asi 8 minut. Ihned po upečení potřeme bílkem nebo žloutkem.
4. Po vychladnutí perníčky zdobíme klasickou citronovou polevou.