Letní osvěžení: Ať jste na nápoje s paraplíčkem, mléčné koktejly nebo zrovna řídíte, svůj drink zde najdete!

31. července 2021 • 00:00

V horkých letních dnech se hodí náležité osvěžení, které zpestří příjemné chvilky nejen u bazénu. S těmito dobrotami bude dodržování denního pitného režimu hračka. Zamilujte se do domácí limonády, překvapte děti milkshakem nebo pohostěte návštěvu dokonalým ledovým latte.

Limonáda

Zapomeňte na kupované limonády plné barviv. Ty nejlepší si vytvoříte během pár minut přímo ve vaší kuchyni. Domácí limonády jsou dnes velkým hitem a jsou dominantou většiny bister, restaurací i stánků. Připravit je můžete takřka na všechny způsoby. Vyzkoušejte borůvkovou, melounovou, mangovou, jahodovou nebo třeba okurkovou limonádu s citronem. Báječně chutná také grapefruitová limonáda s mátou a medem a granátovým jablkem nebo kokosová limonáda, která je obzvlášť originální a liší se svou chutí od všech ostatních.

Milkshake

Hit fastfoodů a dětmi milované milkshaky neboli mléčné koktejly jsou studené nápoje z mléka, zmrzliny a případně sirupu. Bývají podávány nejčastěji ve vysoké sklenici s brčkem. Za vyzkoušení rozhodně stojí mint shake, brusinkovo-mátový, vanilkový nebo třeba jahodový milkshake, který je plný zmrzliny, jahod, vanilky a na vrchu ozdoben želé bonbóny.

Smoothie

Smoothie nabízí možnost, jak dopravit do těla dostatečné množství vitamínů a ušetřit při tom čas. Základem smoothie je mixované ovoce s vodou nebo mléčnými výrobky, které skvěle zasytí. Postačí přidat led a dokonalé osvěžení je připraveno. Inspirujte se meruňkovým, mangovo-banánovým nebo kiwi-malinovým smoothiem. Příznivce mile překvapí malinovo-ostružinové smoothie s datlemi.

Ledový čaj

Domácí ledový čaj je téměř nesrovnatelný s produkty dostupnými v obchodě. Během parných dnů si ledový čaj připravíte sami z vašeho oblíbeného sypaného čaje, ledu a plátků citrusů. Navíc sladkost si regulujete podle vaší chuti, vyhnete se tak zbytečně přeslazeným verzím s velký množstvím cukru. Zkoušíte-li rádi nové chutě, pak vsaďte na ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem.

Ledová káva

Po dobrém obědě přijde vhod dobrá káva. V létě zaměňuje většina lidí horkou kávu za ledovou variantu. Ušetřete kroky cestou do kavárny, ledové latte s Baileys a šlehačkou zvládne hravě každý.  

Ke kávě se hodí sladké pečivo. Zavzpomínejte na dětství s makovými loupáky >>>

Nealkoholické koktejly

Plánujete zahradní party a mezi hosty se najdou i řidiči? Problém za vás vyřeší nealkoholické koktejly, které jsou víceméně nerozeznatelné od těch s alkoholem. Nealko Piña Coladu nebo Virgin Mojito s výraznou chutí máty a limetky si zamilujete. Dalším naším tipem je Sangria bez alkoholu, na které si pochutnají i děti.

Zajímá vás, které koktejly jsou nejdražší na světě? Podívejte se na video ZDE >>>

Autor: DF