Domácí zmrzlina? Vyrobíte ji i z jedné ingredience!

19. června 2021 • 06:00

Skvělá zmrzlina se dá připravit i doma a bez zmrzlinovače. Na rozdíl od té kupované znáte přesné složení a můžete kombinovat jednotlivé příchuti, ať už se rozhodnete pro zmrzlinu z tvarohu nebo ovocnou z jedné suroviny. 

Míša zmrzlina z tvarohu

Kdo by nemiloval tvarohovou klasiku? Domácí příprava je jednoduchá a oproti kupované výrazně ušetříte. 

Tvarohová zmrzlina se díky své jemnosti snadno nabírá Tvarohová zmrzlina se díky své jemnosti snadno nabírá • Autor: iStock

Jahodová zmrzlina ze tří surovin

U domácí ovocné zmrzliny si můžete být stoprocentně jistí, že je vyrobena z čerstvého ovoce. A jahodová nesmí v létě chybět! 

Jahodovou zmrzlinu servírujte společně s lístky svěží máty Jahodovou zmrzlinu servírujte společně s lístky svěží máty • Autor: iStock

Vanilkové pokušení

Oblíbené vanilky docílíte pomocí pudinku a žloutku. Pokud máte, přidejte zrníčka z jednoho vanilkového lusku. Zmrzlina je skvělá samotná, ale třeba i na palačinkách! 

Vanilková zmrzlina je klasika! Vanilková zmrzlina je klasika! • Autor: iStock

Zdravá zmrzlina pouze z banánů

Ideální volba pro každého, kdo si i přes léto hlídá svou váhu. Banánová zmrzlina pouze z banánů je rychlá, sladká a rozhodně po ní nepřiberete! 

Banány nechte zmrazit a následně rozmixujte Banány nechte zmrazit a následně rozmixujte • Autor: iStock

Pravá pistáciová zmrzlina

Opravdu dobrou pistáciovou zmrzlinu vyrobenou z oříšků seženete pouze ve vybraných zmrzlinárnách, kde dávají přednost kvalitě. Vyrobit si ji můžete ale i doma!

Pistáciová zmrzlina z pravých pistácií? Udělejte si ji doma! Pistáciová zmrzlina z pravých pistácií? Udělejte si ji doma! • Autor: iStock

Extra čokoládová zmrzlina

Na krémovou čokoládovou zmrzlinu použijte hořkou čokoládu s vysokým podílem kakaa – chuť bude výraznější. 

Pro výraznější chuť použijte hořkou čokoládu Pro výraznější chuť použijte hořkou čokoládu • Autor: iStock

Osvěžující pomerančová zmrzlina

Stejným způsobem připravíte i citronovou zmrzlinu. Citrusové varianty jsou obzvlášť osvěžující a skvěle se kombinují i s kopečky příchutí ze smetany. 

Osvěžující pomerančová zmrzlina přijde během prázdnin vhod Osvěžující pomerančová zmrzlina přijde během prázdnin vhod • Autor: iStock

Video se připravuje ...

Autor: TR