Letní nepečené dezerty: 10 úžasných sladkostí, po kterých se jen zapráší

25. srpna 2023 • 10:00

Komu by se v horku chtělo stát u rozpálené trouby? Naštěstí je spousta jiných možností, jak připravit sladké dezerty i bez pečení. Jsou svěží, rychlé na přípravu a můžete do nich využít nejrůznější čerstvé ovoce, kterého je v létě všude plno.

Dezerty, na jejichž přípravu nepotřebujete troubu, jsou čím dál oblíbenější. Hlavně v létě, kdy uspokojí chutě na sladké a zároveň v horkých dnech osvěží. Mohou obsahovat něco moučného, například piškoty, sušenky nebo třeba sladké pusinky, hlavní složkou ale bývá osvěžující krém a především ovoce. Úplně nejlepší na nich je, že jsou hotové během chvilky a pak už jen odpočívají (zpravidla v lednici) a čekají, až je naservírujete.

Připravte si oblíbené dezerty do skleniček nebo rovnou celý dort!

Panna cotta

Video se připravuje ...

Díky italské dobrotě s názvem panna cotta můžete mít za pár minut hotový dezert jako z michelinské restaurace. V létě je skvělá s lesním ovocem. 

Kokosové tiramisu s ostružinami

Kokosové tiramisu Kokosové tiramisu • Autor: F.O.O.D.

Slunná Itálie dala světu i další skvělý dezert, a to jemné tiramisu. Vyzkoušejte ho v letní kokosové verzi s ostružinami.

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort Nepečený malinový dort • Autor: F.O.O.D.

Úžasně lehký letní nepečený dort plný smetany, tvarohu a šťavnatých malin je opravdovým sladkým potěšením.

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem Puding s chia semínky a pomerančem • Autor: F.O.O.D.

Milovníci pudingu jistě ocení jeho kakaovou verzi vylepšenou o zdravá chia semínka. Nechybí v něm ani pomeranč, kokosové mléko nebo javorový sirup na dochucení. 

Nepečený borůvkový cheesecake

Nepečený borůvkový cheesecake Nepečený borůvkový cheesecake • Autor: iStock

Původem americký dezert cheesecake je populární po celém světě. Zkuste jeho nepečenou verzi s mandlovo-sušenkovým korpusem a lahodným borůvkovým krémem.

Cheesecake do skleničky

Cheesecake do skleničky Cheesecake do skleničky • Autor: F.O.O.D.

Cheesecake si můžete udělat i do skleničky. Jeho příprava vám nezabere víc než 15 minut, což z něj dělá ideální dezert do vedra i pro nečekanou návštěvu.

Pusinkový pohár s ovocem

Pusinkový pohár s ovocem Pusinkový pohár s ovocem • Autor: F.O.O.D.

Kombinace sladkých pusinek, šlehačky a letního ovoce je naprosto dokonalá a je docela možné, že se tyto poháry stanou vaším nejoblíbenějším dezertem.

Melounový sorbet

Melounový sorbet Melounový sorbet • Autor: iStock

Když udeří pořádná letní vedra, je jasným favoritem mezi dezerty osvěžující sorbet. Zkuste melounový jen ze tří surovin.

Grilované ovoce se sezamovým griliášem

Grilované ovoce se sezamovým griliášem Grilované ovoce se sezamovým griliášem • Autor: F.O.O.D.

Skvělý dezert si můžete dopřát i během grilování v podobě grilovaného letního ovoce posypaného křupavým domácím griliášem.

Čokoládová pěna s malinami

Čokoládová pěna s malinami Čokoládová pěna s malinami • Autor: F.O.O.D.

Poháry s jemnou čokoládovou pěnou, pod kterou se ukrývá příjemně nakyslé malinové pyré, jsou delikatesa, která uspokojí každého čokoholika.

Video se připravuje ...

Autor: AK