Legrační svačinky, ze kterých budou děti nadšené! Inspiraci najdete v galerii

9. dubna 2024 • 04:22

Rohlík se šunkou a sýrem, k tomu trochu zeleniny a ovoce. Takovou svačinu známe všichni. Jenže není to trošku nuda? Zkuste zapojit fantazii a se svačinkou pro děti si vyhrát. Odměnou vám budou rozzářené oči vašich ratolestí. Co říkáte, nestojí to za to?

Ovoce poskládané do tvaru housenky, králíčka nebo ovečky vypadá možná na první pohled složitě, opak je ale pravdou. Jasně, připravit takovou svačinu chce trošku více času, ale rozhodně nebudete litovat, když se do toho pustíte. I taková zelenina, do které možná musíte svůj poklad často nutit, se najednou promění ve velkou zábavu, a dítě ji slupne raz dva.

Připravte dětmi tolik oblíbené palačinky podle videoreceptu:

Video se připravuje ...

S čím vším se dá kouzlit?

Kromě ovoce a zeleniny můžete aranžovat třeba tolik oblíbené nadýchané palačinky nebo pravé belgické vafle. Zavděk děti určitě vezmou i pečivem s domácí lučinou nebo sladkým chlebíkem s müsli, ze kterých můžete vykrajovat všemožné tvary a dále je zdobit. Čarovat se pak dá třeba i s obyčejnými toasty se šunkou a sýrem. Podívejte se do naší galerie, kde najdete spoustu inspirace.

Děti se můžou do přípravy zábavného jídla také zapojit. Nechte je připravit třeba vaflovou želvičku:

Želvička z půlky vafle a ovoce u dětí určitě zaboduje. Želvička z půlky vafle a ovoce u dětí určitě zaboduje. • Autor: iStock

Ingredience:

  • půlka kulaté vafle
  • 2 plátky kiwi
  • 2 kolečka banánu
  • 2 kolečka pomeranče
  • 2 borůvky na oči
  • 4 kuličky hroznového vína

Postup:

Polovinu kulaté vafle položte na talíř jako krunýř a na ni poskládejte půlky koleček kiwi. Hroznové víno poslouží jako nožičky, plátek kiwi jako hlavička a kolečka banánů a borůvky jako oči. Nakonec nad želvičkou vytvořte sluníčko z poloviny plátku pomeranče. Z druhé poloviny pak vykrájejte paprsky.

Děti k svačince určitě potěší i domácí pribináček:

Video se připravuje ...

Autor: Michaela Láchová