Sýrové tyčinky pana Cuketky se stanou vaší závislostí!

25. prosince 2020 • 00:00

Upečte si doma jednoduchou pochutinu k chladným večerům u dobrého filmu a sklenky vína. Sýrové tyčky z parmezánového těsta, posypané solí a kmínem vám učarují. A navíc jsou tak rychlé a jednoduché. Mrkněte se na pořad internetové televize Mall TV Recepty pana Cuketky a dejte se do díla.

Máte na něco chuť, ale brambůrky nebo obyčejné tyčinky vám už lezou krkem? Vyzkoušejte pečené sýrové tyčky, které jsou naprosto vynikající a navíc jednoduché. Vyrobíte je z ingrediencí, které máte jistě doma, a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi.

Co budeme potřebovat:

225 g hladké mouky
150 g másla
50 g parmezánu
1 žloutek
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžičku soli
vejce na potření
kmín a sůl na posypání

Postup:

V míse smícháme mouku, studené máslo, parmezán, žloutek, sůl a prášek do pečiva. Rukou směs spojíme. Hněteme až do vzniku hladkého těsta, které vytvarujeme do tvaru koule, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočívat v lednici aspoň dvě hodiny. Pak těsto rozválíme do obdélníku a rozkrájíme ho na úzké plátečky. Ty vedle sebe rozprostřeme na plech a každý potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak stačí jen posolit a pokmínovat a dát péct do trouby na 210 stupňů po dobu asi 8–10 minut. 

Autor: Mall TV