Rychlý oběd nebo večeře: Špekáčky na černém pivě Primátor

video
15. prosince 2020 • 00:00

Buřty, vuřty nebo klobásky jsou oblíbené v mnoha zemích. Češi však chtěli vlastní pochoutku a vymysleli špekáčky. Většinou je máme spojené s atmosférou praskajícího ohně, ale špekáčky nejsou jen výsadou chlaupářů. Můžete si je připravit snadno a rychle i doma na pánvi, třeba na černém pivě Primátor.

Budete potřebovat:

Špekáčky
Papriku kapii
Cibuli
Sladký kečup
Pivo Primátor Dark
Párátka

Špekáčky na černém pivě Primátor

  1. Špekáčky oloupeme a rozřízneme podélně vejpůl.

  2. Mezi dvě půlky špekáčku vložíme plátek papriky a cibule a spojíme je párátkem.

  3. Poté je vložíme na rozpálenou pánev, zalijeme kečupem a pivem Primátor Dark.

  4. Zlehka promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 35 minut vařit.

Špekáčky na pivě můžete podávat třeba s čerstvým chlebem nebo bagetkou. Skvěle se k nim budou hodit také opečené brambory.

Autor: Primátor