Rychlý oběd nebo večeře: Špekáčky na černém pivě Primátor
Buřty, vuřty nebo klobásky jsou oblíbené v mnoha zemích. Češi však chtěli vlastní pochoutku a vymysleli špekáčky. Většinou je máme spojené s atmosférou praskajícího ohně, ale špekáčky nejsou jen výsadou chlaupářů. Můžete si je připravit snadno a rychle i doma na pánvi, třeba na černém pivě Primátor.
Budete potřebovat:
Špekáčky
Papriku kapii
Cibuli
Sladký kečup
Pivo Primátor Dark
Párátka
Špekáčky na černém pivě Primátor
- Špekáčky oloupeme a rozřízneme podélně vejpůl.
- Mezi dvě půlky špekáčku vložíme plátek papriky a cibule a spojíme je párátkem.
- Poté je vložíme na rozpálenou pánev, zalijeme kečupem a pivem Primátor Dark.
- Zlehka promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 35 minut vařit.
Špekáčky na pivě můžete podávat třeba s čerstvým chlebem nebo bagetkou. Skvěle se k nim budou hodit také opečené brambory.