Krása střídá nádheru: Prostřete si tabuli v jarním stylu a uvidíte, jak vám bude chutnat

30. března 2023 • 18:00

I když to tak možná podle počasí nevypadá, jaro je v plném proudu a Velikonoce téměř za dveřmi. Nalaďte na nejvýznamnější svátky roku i svůj domov a inspirujte se v galerii plné nádherně prostřených velikonočních tabulí. Díky našim tipům bude vaše výzdoba jedním slovem dokonalá.

Objevte kouzlo prostřeného stolu o Velikonocích. Tyto svátky přímo vybízejí k tomu, abyste slavnostní tabuli krásně nazdobili. V naší galerii najdete spoustu nápadů, díky kterým si svátky náležitě užijete.

Na velikonoční stůl patří i nazdobená vajíčka >>>

Video se připravuje ...

Vsaďte na barvy

Mezi základní jarní a velikonoční barvy patří žlutá, zelená a červená. Barvou tohoto roku je karmínově růžová Viva Magenta, která může někomu připadat trochu tmavá, nicméně skvěle nahradí právě červenou. Pokud ji chcete zakomponovat do velikonoční výzdoby, volte spíše doplňky v této barvě, například kalíšky na vajíčka, ubrousky nebo malované kraslice. Určitě se ale nebojte experimentovat a rozsvítit vaši tabuli nejrůznějšími barvami. Vždyť jaro je také krásně barevné.  

Velikonoční stolování Velikonoční stolování • Autor: iStock

Květiny jsou základ

Základem jarní tabule jsou jednoznačně květiny. Skvěle vypadají žluté narcisy, barevné tulipány nebo fialové krokusy. Mezi hity poslední doby patří výzdoba pomocí zasazených cibulovin. Populární jsou hyacinty i modřence. Květinovou výzdobu lze doplnit mechem, větvičkami či skořápkami.

Každý detail je důležitý

Vyžehlený ubrus, látkové ubrousky a další dekorace dodají prostřené tabuli zcela jiný rozměr. Kromě květin můžete stůl dozdobit vhodným jarním svícnem nebo přírodním aranžmá z mechu.

Vyžehlený ubrus, látkové ubrousky a další dekorace dodají prostřené tabuli zcela jiný rozměr. Vyžehlený ubrus, látkové ubrousky a další dekorace dodají prostřené tabuli zcela jiný rozměr. • Autor: iStock

Porcelán v jarním stylu

Stejně jako o Vánocích i během jarních dnů a Velikonoc je trendy servírovat jídlo na malovaném nádobí. Při koupi porcelánu myslete na udržitelnost a volte takové vzory, které se neokoukají. Ideální jsou jarní kvítky nebo třeba roztomilé puntíky. Na takovém porcelánu se bude vaše velikonoční nádivka nádherně vyjímat.

Velikonoční sušenky si zamilujete

Velikonoční sušenky nejsou jen něčím na zub, ale poslouží i jako hezká dekorace. Křehké sušenky z lineckého těsta promazané lískooříškovým krémem a velikonočními motivy si vás získají na první pohled.

Krásně se na stole bude vyjímat i domácí mazanec >>>

Video se připravuje ...

Autor: red