Jaro je tu! Pokochejte se jarními dezerty a přivítejte oblíbené roční období stylově

20. března 2023 • 12:00

Udělejte si radost s dezerty v jarním stylu! Vsaďte na dokonalé borůvkové cupcakes nebo lahodné mrkvové muffiny, se kterými oslníte celou rodinu. V galerii najdete spoustu způsobů, jak si poradit s jarním zdobením.

Docházejí-li vám nápady na sladké pečení, pak se inspirujte našimi recepty, díky kterým sklidíte zaručené ovace. Zkrášlit je můžete jedlými květy i tím nejrůznějším cukrářským zdobením.

Video se připravuje ...

Cupcakes

Roztomilé malé dortíky neboli cupcakes v sobě ukrývají lahodný borůvkový rozvar a jsou zdobeny lákavým máslovým krémem. Vyzkoušet můžete také makové cupcakes s citronovým našlehaným tvarohovým krémem.

Muffiny

Mechové muffiny vypadají zkrátka senzačně. Mechové muffiny vypadají zkrátka senzačně. • Autor: iStock

Dáváte-li přednost před cupcakes mini buchtičkám, pak vás mile potěší velikonoční muffiny, které se budou hodit nejen o Velikonocích. Jarní náladu zaručeně přinesou mrkvové muffiny s vlašskými ořechy a skořicí. Za zkoušku rozhodně stojí také mechové muffiny s krémem z bílé čokolády.

Bábovky

Citronovo-pomerančovou bábovku si zamilujete. Citronovo-pomerančovou bábovku si zamilujete. • Autor: iStock

Na jarní prostřené tabuli se bude nádherně vyjímat citronovo-pomerančová bábovka s tymiánem. Voňavou bábovku s citronovou polevou a kandovaným ovocem navíc připravíte během chvilky. Obzvlášť vláčné tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem a bílou polevou překvapí svým minimalistickým vzhledem. Ze šlehačkového bábovkového těsta můžete připravit také dokonalé mini bábovkové zajíce.

Panettone

Panettone není jen vánoční záležitost. Báječně poslouží i o Velikonocích. Panettone není jen vánoční záležitost. Báječně poslouží i o Velikonocích. • Autor: iStock

Panettone se obvykle připravuje o vánočních svátcích, ale vychutnat si můžete i jarní verzi této dobroty. Zdobte nejlépe cukrovou polevou a cukrářským zdobením.

Batátový koláč s kokosem

Originální sladké potěšení nabídne batátový koláč s kokosem. Moučník z oblíbených sladkých brambor, pekanových ořechů, kokosu a skořice si zamilujete od prvního sousta. Přesvědčte se sami, že tento koláč bude ze stolu mizet rychlostí blesku.

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč je tvořen z krému z lučiny, šlehačky, doplněný o vanilkový puding. Jednoduché řezy vykouzlíte za necelou hodinu a zvládne je i naprostý začátečník. Při přípravě moučníku doporučujeme využít domácí marmeládu!

Andělský dort

Lehký jako obláček, to je famózní andělský dort. Tento poklad uvítáte nejen na velikonočně prostřené tabuli. Celý dort je potřen krémem, ozdoben jedlými květy a bylinkami. Snítky tymiánu dovedou celý výsledek k naprosté dokonalosti.

Video se připravuje ...

Autor: red