Kapusta omilostněna: Těchto 7 receptů si zamilujete

8. února 2023 • 14:00

Má kapusta i u vás zavřené dveře do kuchyně? Dejte této zelenině se špatnou pověstí druhou šanci a vyzkoušejte některý z našich osvědčených receptů, jako jsou např. kapustové karbanátky se sýrem. Vařte s námi a plné talíře ze stolu odnášet určitě nebudete.

„Prosím málo!“ slýchávaly kuchařky ve školních jídelnách, když na talíře servírovaly dušenou kapustu s vepřovým. Ruku na srdce, kdo z vás občas od stolu koutkem oka nesledoval, až bude okénko vyhrazené pro vracení zbytků bez přísného dohledu dámy v bílém plášti, aby mohl v nestřeženém okamžiku odnést nedojedený talíř? Ano, jídlem se plýtvat nemá, ale chuťovým buňkám zkrátka někdy poručit nejde. S našimi recepty si ale jistě pochutnáte. Inspirujte se výběrem níže a dejte kapustě nabité tělu prospěšnými látkami ještě jednu šanci. Tato otužilá zelenina má co nabídnout.

Kapustové karbanátky se sýrem

Na kapustových karbanátcích se sýrem si nejen pochutnáte, ale oproti klasice z mletého masa ještě ušetříte. Připravte si je k obědu či večeři a doplňte vařeným bramborem. Nachystat si je můžete i na druhý den jako oběd do krabičky. Jsou výtečnou obměnou, na které si pochutnají gurmáni všech generací.

Zadělávaná kapusta s uzeným

Až ochutnáte zadělávanou kapustu provoněnou uzeným masem podle našeho osvědčeného receptu, jistě změníte názor i na tuto přípravu. Možná to není pokrm, který bude lahodit vašemu oku, ale chuťové pohárky určitě potěší.

Kapusta v pivním těstíčku

Pokud jste ještě nezkusili kapustu v pivním těstíčku, teď je ta správná chvíle. Nevšední úprava dozlatova a dokřupava osmažené kapusty provoněné česnekem a oblíbeným mokem vás mile překvapí. Na talíři ji můžete doplnit domácí majonézou a zeleninovým salátem.

Kapustové měšce

Kapustové listy nadité směsí mletého masa a rýže se pečou na směsi zeleniny, žampionů a slaniny provoněné kořením čubrica, které je velmi oblíbené zejména v balkánské kuchyni. Pokud tak holdujete např. sarmě z kysaných zelných listů, pak vám určitě zachutnají i kapustové měšce.

Kapustová polévka na tři způsoby

Vybrali jsme pro vás hned tři výtečné varianty kapustové polévky. Ještě dnes si tak můžete uvařit rychlou kapustovou polévku s muškátovým květem, zakysanou smetanou zjemněnou krémovou kapustovou polévku podle časopisu F.O.O.D. nebo kapustovou polévku s vločkami a klobásou, která opravdu zasytí.

Nudle s uzeným masem a kapustou

Těstoviny se najdou ve spíži snad v každé rodině. Proto jsme pro vás zvolili tento snadný a rychlý recept na nudle s uzeným masem a kapustou. Servírovat je můžete jen tak vařené, ale zapečené s vejci a smetanou získají úžasnou kůrčičku. Zkrátka jeden recept a dva výtečné pokrmy. Za vyzkoušení stojí také těstoviny s dýní a kapustou. Tato neobvyklá trojkombinace vás mile překvapí.

Zapečené brambory s kapustou, sýrem a klobásou

Opravdu vypečenou večeří, na které si pochutná celá rodina, jsou zapečené brambory s kapustou, sýrem a klobásou, která dodá pokrmu na jemné pikantnosti. Tak schválně, kdo si dá vláčný střed a kdo křupavé okraje?

Autor: red