Jídlo na piknik, které vás bude bavit: Smlsněte si na bůčku i masových koulích

27. srpna 2019 • 00:00

Příjemné posezení v přírodě, domácí jídlo a dobré pití a čas strávený s přáteli. Konec léta je ideální příležitost vyrazit na piknik, dny jsou stále teplé, ale už se nespálíte. Sbalte tedy deku a piknikový koš a vyrazte do parku. S přípravou originálních dobrot, po kterých se jen zapráší, vám pomůžeme my.

Oběd na dece v parku nemusí znamenat jen sendviče proložené šunkou a sýrem nebo kupované tyčinky. Zapojíte-li fantazii, můžete s sebou do piknikového koše zabalit skutečné lahůdky, za které by se nemusel stydět kdejaký šéfkuchař. Nechte vyniknout svůj kuchařský um i pod širým nebem a připravte některý ze tří piknikových receptů podle časopisu F.O.O.D.

Bůček: recept, který se stane vaším favoritem

Pokud se bůček připraví správně, aby byl jemný a šťavnatý, budou chtít ochutnat i jeho odpůrci. A ačkoliv je často symbolem těžké české kuchyně se zelím a knedlíky, zkuste to tentokrát jinak. Pokud na pikniku rozkrájíte rolovaný bůček s bazalkovým pestem, podávaný s meruňkovou majonézou a kváskovým chlebem, zapráší se po něm během pár minut.

Risotto v trojobalu? To jsou koule arancini

Balit italské risotto na piknik zní možná šíleně, ale risottové koule s hříbky v trojobalu se salsou verde jsou sicilským národním jídlem a nezřídka je můžete ochutnat při svých toulkách slunnou Itálií. Nechystáte-li se ale letos brázdit poloostrov ve tvaru dámské kozačky, připravte tuhle pochoutku na piknik s přáteli, kam se dokonale hodí! Kuličky chutnají skvěle i studené a při jídle na dece je jistě oceníte i z té praktické stránky.

Masové koule v křupavé bagetě

Kuličkám z hovězího masa s rajčatovou omáčkou to nesluší jen ve špagetách. Milovat je budete vy i ti nejmenší také v piknikové verzi – v bagetě. Přidejte k nim výrazný sýr  cheddar a pár lístků bazalky a rozehrajte tak chuťový koncert. Připravené bagety s masovými koulemi se nehodí jen na piknik, zabalte si je i do práce jako lehký oběd nebo dětem do školy. Budete koukat, že tuhle svačinu dojí do posledního drobečku.

Pokud milujete dobré jídlo a chcete se potkat s přáteli a posedět venku ještě před začátkem podzimu, přijďte letos v neděli 1. 9. 2019 na F.O.O.D. piknik na Ladronce a dejte si tu schůzku s někým, s kým jste se dlouho neviděli. Vstup je tradičně zdarma a na místě si, tak jako je zvykem, budete moci koupit piknikové koše, dát si něco dobrého u stánků farmářů a kulinářů, rozložit piknikovou deku a užívat si den.

F.O.O.D. piknik 2019 F.O.O.D. piknik 2019 • Autor: F.O.O.D.

Autor: Redakce