Hledáte tip, co upéct na víkend? Zkuste tvarohové buchty podle Evy Holubové!
Eva Holubová se netají tím, že příliš nevaří ani nepeče. Tyto božské buchty s tvarohovou náplní připravovala ve spolupráci se svým synem Adamem. Sotva nadýchané buchty vyndáte z trouby, budou vám mizet pod rukama rychlostí blesků!
Eva Holubová sklízí u diváků obdiv a patří mezi nejoblíbenější herečky české kinematografie. V současné době můžete vidět talentovanou herečku například v seriálu Slunečná. Za své herecké umění získala cenu Českého lva a další ocenění. Netají se tím, že vaření a pečení nejsou její silná stránka, proto je s radostí přenechává ostatním, a tak tyto kynuté buchty připravuje se svým synem Adamem. Jedná se o českou klasiku, kterou nepohrdne žádný milovník sladkého. Před servírováním je nezapomeňte řádně poprášit moučkovým cukrem.
Suroviny na těsto:
- kostka droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 140 g másla
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 60 g krupicového cukru
- 3 žloutky
- trocha vanilky a nastrouhaná citronová kůra
- rozpuštěné máslo na vymazání pekáče a potření buchet
Tvarohová náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 60–100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- pár rozinek namočených v rumu
Pokud patříte mezi milovníky povidlových buchet, nepřehlédněte tento skvělý videorecept >>>
Postup na buchty:
1. Do hrnečku dejte droždí, přidejte cukr, vlažné mléko a nechte vzniknout kvásek.
2. Do misky nasypte mouku, přidejte cukr, žloutky, vanilku a citronovou kůru. Přidejte ještě trochu vlažného mléka s rozpuštěným máslem. Na závěr doplňte kváskem.
3. Vypracujte těsto dohladka a nechte vykynout na teplém místě, dokud objem nebude téměř dvojnásobný.
4. Mezitím si připravte náplň. Tvaroh utřete s cukrem a žloutky. Přidejte také rozinky namočené v rumu.
5. Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučněné ploše na silnější plát. Plát nakrájejte na čtverce. Na každý díl dejte lžičku náplně. Okraje těsta přehněte přes sebe a z těsta utvořte kuličku.
6. Vymažte pekáč máslem a skládejte buchty do řad vedle sebe.
7. Každou buchtu potřete máslem ze všech stran. Na závěr buchty potřete i na povrchu.
8. Buchty pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25–30 minut, dokud nebudou na povrchu dozlatova.
9. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem.