Hledáte tip, co upéct na víkend? Zkuste tvarohové buchty podle Evy Holubové!

4. června 2021 • 00:00

Eva Holubová se netají tím, že příliš nevaří ani nepeče. Tyto božské buchty s tvarohovou náplní připravovala ve spolupráci se svým synem Adamem. Sotva nadýchané buchty vyndáte z trouby, budou vám mizet pod rukama rychlostí blesků!

Eva Holubová sklízí u diváků obdiv a patří mezi nejoblíbenější herečky české kinematografie. V současné době můžete vidět talentovanou herečku například v seriálu Slunečná. Za své herecké umění získala cenu Českého lva a další ocenění. Netají se tím, že vaření a pečení nejsou její silná stránka, proto je s radostí přenechává ostatním, a tak tyto kynuté buchty připravuje se svým synem Adamem. Jedná se o  českou klasiku, kterou nepohrdne žádný milovník sladkého. Před servírováním je nezapomeňte řádně poprášit moučkovým cukrem.

video

Suroviny na těsto:  

  • kostka droždí
  • 250 ml vlažného mléka
  • 140 g másla
  • 500 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 60 g krupicového cukru
  • 3 žloutky
  • trocha vanilky a nastrouhaná citronová kůra
  • rozpuštěné máslo na vymazání pekáče a potření buchet  

Tvarohová náplň:  

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 60–100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • pár rozinek namočených v rumu  

Pokud patříte mezi milovníky povidlových buchet, nepřehlédněte tento skvělý videorecept >>>

Postup na buchty:

1. Do hrnečku dejte droždí, přidejte cukr, vlažné mléko a nechte vzniknout kvásek.

2. Do misky nasypte mouku, přidejte cukr, žloutky, vanilku a citronovou kůru. Přidejte ještě trochu vlažného mléka s rozpuštěným máslem. Na závěr doplňte kváskem.

3. Vypracujte těsto dohladka a nechte vykynout na teplém místě, dokud objem nebude téměř dvojnásobný.

4. Mezitím si připravte náplň. Tvaroh utřete s cukrem a žloutky. Přidejte také rozinky namočené v rumu.

5. Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučněné ploše na silnější plát. Plát nakrájejte na čtverce. Na každý díl dejte lžičku náplně. Okraje těsta přehněte přes sebe a z těsta utvořte kuličku.

6. Vymažte pekáč máslem a skládejte buchty do řad vedle sebe.

7. Každou buchtu potřete máslem ze všech stran. Na závěr buchty potřete i na povrchu.

8. Buchty pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25–30 minut, dokud nebudou na povrchu dozlatova.

9. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem.

Autor: DF