F.O.O.D. piknik 2020: Pražská Ladronka ožije zábavou a tím nejlepším z české gastroscény

28. srpna 2020 • 11:04

Konec srpna se i letos nese ve znamení dobrého jídla a pití. Časopis F.O.O.D. pořádá tradiční piknik pro gurmány a gurmety z celého Česka. Přijďte se s námi pobavit a dobře najíst 30.8. na pražskou Ladronku. A co budete moci ochutnat?

V pestré skladbě stánků najdete grilované speciality, burgery, žebra, trhaná masa, hot dogy a také mexické, asijské i francouzské speciality. Pochutnají si i milovníci sushi a ani vegetariáni a vegani nepřijdou zkrátka. Jako sladkou tečku si můžete dát oblíbené minidortíčky cupcakes.

Chybět samozřejmě nebude ani pravá česká kuchyně. Dobroty pak můžete zapít domácími limonádami či pivem z řemeslných pivovarů. S plným žaludkem si můžete pohovět v relaxačních zónách, nebo sledovat kuchařské show na hlavní scéně. Program plný zábavy čeká i na děti, ty starší se mohou dokonce zapsat do školy vaření!

Myslíme na bezpečnost

Pro zvýšení bezpečnosti návštěvníků bude akce rozdělena do pěti sektorů, maximální kapacita jednoho je tisíc osob. Pořadatelé také žádají návštěvníky o dodržování odstupů 1,5 metru. Zároveň si vyhrazují právo upravit průběh akce či ji zrušit v závisloti na aktuální epidemiologické situaci.

Piknikové koše jako každý rok

Za přátelskou cenu se budou prodávat piknikové košíky plné dobrot. Prodej začíná v 11:00 a bude trvat do vyprodání zásob. V celém areálu se pak bude rozléhat zhruba stovka stánků s farmářskými výrobky a streetfoodovým občerstvením. V nich budou moci ochutnat to nejlepší z produkce malovýrobců, farmářů, street foodu, bister a food trucků.

To nejlepší z české gastroscény

Na pódiu vás celým dnem provede oblíbený moderátor, herec, milovník jídla a autor Gastromapy, Lukáš Hejlík. Sekundovat mu a vařit pro vás bude Darina Křivánková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D., Karolína Fourová, editorka webu Recepty.cz, odborník na výživu a kvalitu potravin a foodblogerka, účastníci populární soutěže MasterChef a také šéfkuchaři z Gourmet Academy.

Kdy: neděle 30. srpna, 11:00 až 19:00

Kde: park Ladronka, Praha 6

Za kolik: zdarma

Podívejte se, jak vypadal F.O.O.D. piknikv loňském roce >>>

Autor: F.O.O.D.