Eska, Vnitroblock i ta, co hledá jméno: Kavárny v Praze, které musíte znát

2. května 2019 • 00:00

Kam na nejlepší kávu v Praze? Kde dělají ty nejlahodnější snídaně a dopolední brunche? A kde se budete cítit jako v pohádce? Objevte to nejlepší, co nám pražská kavárenská scéna nabízí, a zaskočte na kávu do těch nejlepších kaváren hlavního města s lifestylovou blogerkou Veronikou Tázlerovou.

Míříte na výlet do Prahy nebo máte volné odpoledne a přemýšlíte, kam zaskočit na dobrou kávu nebo něco malého k snědku? Nechte si poradit od lifestylové blogerky Veroniky Tázlerové, autorky blogu Stylishcoffee.cz, a objevte tajná zákoutí hlavního města, kde to voní kvalitní kávou a čerstvě upečenou bábovkou.

Ema espresso bar na Masarykově nádraží

Ema espresso bar je místo, které musí znát každý kávový nadšenec. Právě zde si totiž, i přes ty davy, které sem denně proudí, dávají záležet na každé kávě. U dvou dřevěných stolů tu na školních židlích vysedávají kravaťáci, studenti, blogeři i nadšení turisté a přesně to dělá Emu tak unikátní. Ema je zkrátka místem pro všechny, kteří se chtějí na chvíli zastavit a užít si chvilku nad skvělou kávou.

Coffee room s útulnou zahrádkou

Jedním z králů pražských kaváren je bezesporu i Coffee room na Vinohradech. Každý den tu můžete ochutnat kávu ze zajímavých pražíren celého světa, v létě vysedávat na malé zahrádce a dopolední brunche vám zlepší i pošmourné podzimní ráno.

La Bohéme Café: ráj pro milovníky květin

Stejně jako je Ema espresso bar synonymem pro skvělou kávu, tak La Bohéme Café je zas neoddělitelně spjato s jedinečným interiérem. Tahle kavárna, která připomíná dechberoucí květinový ráj, funguje zároveň i jako showroom stejnojmenné pražírny, a na výběr tak máte z nepřeberného množství káv a chutí.

Cukrárna Alchymista s prvorepublikovým kouzlem

Z trochu jiného soudku je letenská cukrárna Alchymista, která Vás na okamžik přenese o několik desítek let zpět. Tahle retro cukrárno-kavárna je jako vystřižená z období první republiky a v létě se pyšní jednou z nejkouzelnějších zahrádek v Praze.

Momoichi Coffetearia: kus Japonska na Vinohradech

Unikátem na kávové scéně je bezpochyby i vinohradská kavárna Momoichi, která Vás na okamžik přenese až do vzdáleného Japonska a dá Vám pocítit tu pravou klidovou atmosféru. Na své si zde přijdou nejen milovníci kvalitních čajů, ale i kávy. Jako jediná kavárna v České republice připravuje Momoichi kávu extrakcí na speciálních strojích Steampunk Alpha Dominche.

Nový Svět a Tricafe

Mezi další kouzelná místa, která Praha nabízí, patří jednoznačně kavárna Nový Svět, ukrytá ve stejnojmenné uličce nedaleko Pražského hradu. V téhle klidné kavárně můžete během svého výletu najít kousek nebe v turistickém pekle. V centru zase můžete u dobré kávy a domácího moučníku na chvilku vydechnout v útulném Tricafe. Vychutnejte si vynikající espresso, z okna pozorujte zbloudilé turisty a pohupujte se při tom v houpacím křesle.

Café Letka: vyhlášené párky a domácí müsli

Na Letné se ve stínu Technického muzea ukrývá útulné Café Letka. Rozhodně patří mezi ty nejfotogeničtější podniky v Praze. Kromě překrásného interiéru nabízí i bohaté víkendové brunche, kde najdete domácí müsli, farmářské jogurty, vyhlášené párky od řezníka Kšány a domácí kváskový chléb. Ve večerních hodinách se navíc kavárna mění na příjemný bar.

Kavárna co hledá jméno a VNITROBLOCK v industriálním stylu

Pokud žijete v Praze a neznáte Kavárnu co hledá jméno, tak… nežijete v Praze. Tohle originální místo je zkrátka hvězdou sociálních sítí a pomalu ji začíná dohánět i její mladší sourozenec, VNITROBLOCK. Obě místa spojují industriální design a pohodová atmosféra. Věková hranice zákazníků tu je ve srovnání s jinými podniky nižší, ale dobře se tu bude cítit každý, kdo potřebuje útěk od reality, bez rozdílu věku.

Restaurace Eska s výbornou kávou

Skandinávií inspirovaná Eska funguje jako restaurace s pekárnou, kde si pečou vlastní kváskový chléb. Ten si můžete dát přímo v Esce s domácí vajíčkovou pomazánkou nebo zvěřinovou paštikou. O víkendech pak navíc přicházejí na řadu takzvané dlouhé snídaně, které vám zpříjemní nejen samotný víkend, ale i celý zbytek týdne.

Café Jen je skvělá káva a domácí jídlo

Dalším místem, které musí navštívit milovníci kávy a víkendových snídaní, je přátelské Café Jen v pražských Vršovicích. Nejen že se tu budete cítit jako u sousedů na návštěvě, ale zároveň si pochutnáte na domácím jídle a prvotřídní kávě. Ať už zajdete na lehčí oběd nebo na cappuccino s bábovkou, nemůžete šlápnout vedle.

Onesip Coffee je ideální na kávu s sebou

Roztomilý espresso bar nedaleko náměstí Republiky v Halštatské ulici, který při svých toulkách historickou Prahou zkrátka nesmíte vynechat. Rozhodně stojí za vyzkoušení vyhlášené místní cappuccino a domácí banánový chléb.

Cà phê: moderní vietnam v srdci Holešovic

Kavárna, která do pražských Holešovic přinesla dokonalou kávu, domácí koláče a moderní pohled na vietnamskou kuchyni. To všechno v krásném designovém prostředí s nezaměnitelelnou květinovou tapetou, kterou si zamilují Instagramoví maniaci, toužící po krásné fotce, i ti, které sociální sítě doposud minuly. Zajděte na snídani, dejte si vietnamskou polévku Phó nebo skvělé flat white s domácí bábovkou, která je nejlepší široko daleko a relaxujte.

Monolok Café v čistém městském stylu

Na Vinohradech se skrývá designové Monolok Café. Vajíčka snad na všechny způsoby, lívance nebo avokádové tousty si tu můžete v teplejších měsících vychutnat i na klidné zahrádce. Řekněte sami, dokážete si představit lepší začátek dne?

Další tipy na kavárny najdete ve Veroničině nové knize Prague Coffee Guide!


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Pořád tomu nemůžu uvěřit, ale vydávám Prague Coffee Guide! ☕️✨ Na tomhle krásném projektu jsem pracovala poslední týdny a už zbývá jen poslední krok, který bez vás nezvládnu 👩🏼‍💻💕 Na webu nakladatelství Pointa jsme spustili kampaň, kde si můžete koupit knihu za zvýhodněnou cenu v předprodeji, nebo si vybrat nějakou z dalších odměn, a pomoct mi tak splnit si svůj malý sen 💗 Celý příběh o tom, jak knížka vznikala, jsem vám sepsala v nejnovějším článku na blogu, tak se tam můžete mrknout 😉 Odkaz na předprodej najdete v biu 🖤 🔜www.stylishcoffee.cz . . . . . . . #praguecoffeeguide #coffee #prague #praha #kavarna #coffeelover #blogerkycz #czechblog #kniha #tipnaknihu #knihomol #praguecoffee #igerscz #igersczech #czechrepublic #vscocze

Příspěvek sdílený Veronika - Stylish Coffee (@veronikatazlerova),Zář 17, 2018 v 9:47 PDT

Osada schovaná ve vnitrobloku

Holešovické spektrum kaváren, které nesmíte minout, se rozrostlo o kavárnu ukrytou ve vnitrobloku v Osadní. Ve chvíli, kdy projdete podchodem na nádvoří, kde je i příjemná zahrádka na sezení, máte pocit, že jste v úplně jiné zemi a jiném městě. Kromě klidného útočiště v centru města a skutečného mechu, který dominuje prosklenému barovému pultu, si vás získají domácí moučníky, jednoduchá čistá jídla a špičková káva, připravená těmi nejlepšími baristy konceptu Ambiente. Právě ti si nedávno otevřeli tento jedinečný koncept a my jim za tenhle počin děkujeme.

Zajímá vás, kam na tu nejlepší zmrzlinu v Praze? Favority českých food blogerek najdete ZDE >>>

Autor: Veronika Tázlerová, Karolína Fourová