Kam v Praze na zmrzlinu? Tohle jsou favoriti foodblogerek
Letos nás vytoužené horko překvapilo dříve, než jsme čekali, a čelit mu můžeme jedině ledově vychlazeným drinkem nebo kopečkem zmrzliny. Kam v Praze na kvalitní zmrzku v klasických i netradičních příchutích? Foodblogeři prozradili, kam chodí nejraději oni.
Doby, kdy se Češi spokojili s malým kopečkem zmrzliny s barvivy a aromaty a záviděli Italům jejich dokonalé "gelato" z čerstvých surovin a porce, které přetékaly z kornoutku, jsou dávno pryč. Až letos půjdete na prvomájovou procházku, vemte svou lásku také na poctivou zmrzlinu do jedné z vyhlášených pražských zmrzlináren. Které to jsou? Nechali jsme si poradit od známých foodblogerů.
Markéta Pavleje
Autorka blogu Kitchenette, fotografka, autorka kuchařek, spoluautorka kuchařky Gastrokroužku
„U nás vede jednoznačně zmrzlinářství Angelato. Jednotlivé pobočky máme totiž takticky umístěné. Jednu na Újezdě, kousek od domova, a jednu na Bělohorské, kousek od školy mojí dcery. Už třetím rokem tam chodím na stracciatellu a lískový oříšek, ty jsou moje nej! Možná to zní jako úlet, ale já si nedávám nic jiného. Moje děti příchuti střídají a experimentují, tak vždy ochutnám od nich, a mám tak přehled o novinkách. Do Angelato ale nechodíme jen kvůli adrese. Je tam milý personál, hezké prostředí a samozřejmě výborná zmrzlina.“
Kamila Rundusová alias Kamu
Kuchařka, blogerka a autorka Nejbarevnější kuchařky
„Já na zmrzlinu chodím jen do Crème de la Crème! Mají nejen klasické zmrzliny, ale i zmrzliny bez cukru nebo veganské zmrzliny z kokosového mléka. Honza Hochsteiger, alias "pan Zmrzlinka", který dříve vyráběl zmrzliny v Itálii, je můj zmrzlinový Buddha.“
Kateřina Kuranová
Autorka blogu Smooth and Cooking a knihy České smoothie
„Rozhodně doporučuji vyzkoušet zmrzlinu z Cacao Prague na náměstí Republiky. Mají tam celoročně 12 druhů zmrzliny a takové ty "italské" porce, které máte problém sníst. Nejraději mám asi příchuť Raffaello, arašídovou s čokoládou a Kinder Maxi King. Když je velké vedro, tak někdy neodolám a zmrzlinu si v Cacau dám jako dezert i po snídani.“
Jana Králiková
Autorka blogu Zásadně Zdravě, nutriční gastronomka a spoluautorka kuchařky Gastrokroužku
„Já se přiznám, že jsem trapná, ale zmrzliny moc nejím. J Když ale přeci jen dostanu chuť, tak chodím do Angelato nebo do Puro Gelato na náplavce. V Puro Gelato mají výborné veganské ovocné sorbety a v Angelatu to u mě zase vyhrává smetanová jasmínová rýže a pistácie.“
Ivana Jindřichová
Autorka blogu Cat and Cook
Jelikož se dlouhodobě snažím ze stravy vypouštět jednoduché cukry, chodím jen na zmrzliny bez cukru. Ty nabízí občas v Cacao Prague, ale na jistotu chodím do Crème de la Crème v Husově a na Národní. Pokud si dobře vzpomínám, tak bez cukru jsou konkrétně příchutě pistácie, nugát a arašídy a všechny tři chutnají skvěle. Pokud zkoušíte rádi něco nového, tak výborné zmrzliny má ale také Zmrzlinář nebo Angelato.
Seznam zmrzlináren s tou nejlepší zmrzlinou v Praze najdete ZDE >>>