Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
Autor: Restarthubnuti.cz
18. ledna 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Váha jak na houpačce. Obáváte se, abyste po lednovém hubnutí zase nenabrali? Proč k jo-jo efektu vlastně dochází a jak se ho vyvarovat? Za vaše opětovné nabírání na váze může minimálně jedna z těchto čtyř situací. Najdete tu svoji?

1. Chyběly vám důležité živiny

Mohly to být bílkoviny, tuky nebo také sacharidy, jejichž přísun jste během diety příliš omezili. Pravděpodobně šlo také o nedostatek mikroživin, jako jsou vitamíny, minerální látky a stopové prvky, které jsou pro správné fungování těla zcela nezbytné. Tělo tak přežívalo v nouzovém režimu. Ve snaze rychle dodat zpět vše, co chybělo, vás pak přepadaly nepřekonatelné chutě na sladké či tučné.

Autor: Restarthubnuti.cz"

2. Chyběl sociální kontakt

Během hubnutí jste omezili nebo úplně zrušili společné večeře, „kávičky“ s kamarádkou, buchty u babičky, oslavy narozenin i hospodu s partou. Při dohánění sociálního kontaktu, který pro život potřebujeme, doženete nazpět také svá kila.

3. Hubnutí byl moc velký stres pro tělo i psychiku

Naložili jste si příliš cvičení a málo jídla. Věčné počítání kalorií vás stálo spoustu úsilí. Nebo byla redukce až příliš rychlá a vy nejste na takovou změnu ještě připraveni. Zažíváte zvýšený zájem okolí, nemáte co na sebe.

Autor: Restarthubnuti.cz"

4. Chybělo propojení s reálným životem

Zhubli jste díky „krabičkám“ či instantním pytlíkům. V tom však není možné pokračovat donekonečna, i když jsou nutričně vyvážené. Položte si otázku: Co budu dělat, až dieta skončí? Je současný stravovací režim udržitelný dlouhodobě?

Autor: Restarthubnuti.cz"

Co můžete udělat, abyste si novou váhu po hubnutí udrželi?

Pečlivě vybírejte, jaký zvolíte další hubnoucí program. Jedná se o hubnoucí rychlovku nebo vám pomůže se změnou stravování dlouhodobě?

Jedním z řešení je Restart jídelníček, který během 21 dnů nastartuje vaše zdravé hubnutí bez počítání kalorií a striktního omezování. Obsahuje výživné recepty z dostupných surovin, jídla jsou hotová do 30 minut, nakupujete jen 1× týdně.

Autor: Restarthubnuti.cz"

Nejedná se o žádnou dietní rychlovku. Zažijete, jaké to je hubnout, a přitom se cpát dobrotami. V Restart jídelníčku na hubnutí najdete recepty z kuchyně odborníků, které budou chutnat celé rodině. Naučíte se vařit zdravá jídla a nečekají vás žádné extrémy. Jo-jo efektu se rozhodně nemusíte bát.

Druhou možností je dopřát si podporu zkušených odborníků v 10týdenním online programu Restart hubnutí. Nebudete objevovat další zázračnou dietu. Naopak. Z nekonečného dietního kolečka vystoupíte ven. Jednou provždy. Získáte nové návyky, které jsou plně „slučitelné se životem“. Zhubnete a budete vědět, jak si váhu udržet.