Cibulové kroužky v těstíčku z piva: Usmažte si křupavou dobrotu!
Cibulové kroužky jsou velká dobrota. Ne ty z fast foodu, ale poctivé z koleček křupavé cibulky. Připravte je v pivním těstíčku, podle osvědčeného receptu. Skvěle si je vychutnáte večer u dobrého filmu, ale i jako hlavní chod s výtečnými šťouchanými bramborami a pórkem.
Onion rings (cibulové kroužky) pochází z americké kuchyně, kde se podávají nejčastěji jako příloha. Můžete se setkat i s podobným pokrmem nazvaným blooming onion (rozkvetlá cibule), což je cibule vykrájená do tvaru květu a osmažená v těstíčku.
Protože je cibule častou surovinou v české kuchyni, cibulové kroužky najdete v menu mnoha českých restaurací. Obzvlášť ve fast foodech se místo cibule používá jen cibulová pasta. Podle našeho videoreceptu však připravíte kroužky z čerstvé cibulky ve skvělém těstě z piva, mouky, mléka a vajec.
Podívejte se, jak připravit šťavnaté kuře na pivu! Recept přímo ZDE >>>
Suroviny:
- 250 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- brambory
- 2 vejce
- 4 cibule
- sůl
- pepř
- olej
- polovina pórku
- 300 ml piva 21°
Postup:
Nejprve si připravíme výtečnou přílohu – šťouchané brambory s pórkem. Brambory pokrájíme na kostičky, aby byly rychleji hotové, a dáme je vařit. Pórek nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova na másle, přidáme vařené kousky brambor. Ty už stačí jen prohřát a hotovou směs „našťouchat“.
Cibuli nakrájíme na kolečka tlustá asi 1 cm. Připravíme si vejce – oddělíme žloutky od bílků a můžeme se pustit do těstíčka na cibulové kroužky. Mouku smícháme s mlékem a dvěma žloutky, přidáme 300 ml piva a zamícháme. Na konec rozšleháme vaječné bílky v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těstíčka.
Těsto bude mít lepivou konzistenci, obalujeme v něm kroužky cibule a vkládáme je do rozpáleného oleje na pánev. Jakmile budou osmažené dozlatova, můžeme je servírovat na šťouchaných bramborech s pórkem a vychlazeným pivem.