Brambůrky téměř bez oleje? Připravíte je i v mikrovlnné troubě!
Řekněte ne nezdravým lupínkům fritovaným v oleji. Doma si snadno a rychle připravíte zdravější verzi s minimem tuku, z čerstvých brambor a navíc v mikrovlnce!
Brambory, batáty i řepa!
Lupínky jsou nejlepší z klasických brambor, ale pokud trváte na ještě zdravější verzi, sáhněte po červené řepě nebo sladkých batátech.
Skvěle chutnají i chipsy ze sladkých brambor.
Strouhání místo krájení
Domácí brambůrky jsou hotové raz dva v případě, že jsou plátky opravdu tenké. Vyměňte nůž za struhadlo a brambory nastrouhejte na kolečka.
Brambory nastrouhejte na tenké plátky.
Zbavte brambory škrobu
Aby se vše povedlo, namočte brambory na 10 minut do vody. Odmáčí se přebytečný škrob a v mikrovlnné troubě nebudou tak prskat. Poté otřete do utěrky a pokapejte olivovým nebo jiným zdravějším olejem.
Brambory zbavte škrobu pod vodou.
Okořeňte podle chuti
Sůl, pepř, mletá paprika i jiné koření, které máte rádi. Lehce posypejte a vyskládejte na talíř, který vložte do mikrovlnky.
Brambůrky můžete osolit, opepřit a dokořenit tím, co máte rádi.
Brambůrky hotové do 6 minut!
Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší stupeň a zapněte na 2 až 3 minuty. Poté obraťte, ale pozor, brambůrky jsou horké! Z druhé strany opékejte stejnou dobu, závisí na výkonu vaší mikrovlnky a tloušťce brambůrků.
Chipsy bez oleje vykouzlíte doma za pár minut.
Přendejte na ubrousek
Ačkoliv jsou brambůrky téměř bez oleje, přendejte je na ubrousek, který vsákne přebytečnou vlhkost. Poté už můžete rovnou servírovat!