7 svačinek pro školáky na každý den v týdnu: Dětem budou chutnat a vy se nepředřete!

5. září 2023 • 10:00

Lámete si každý den hlavu nad svačinkami pro své ratolesti? Přinášíme 7 tipů na každý den na ty nejlepší svačiny pro školáky. Vyzkoušejte domácí pribináček, termix nebo vsaďte na chleba s avokádovou pomazánkou či drůbeží šunkou.

Svačiny jsou u dětí důležitou součástí dne. Každá svačina by měla obsahovat nějaké ovoce či zeleninu, které zajistí tělu potřebné vitaminy nezbytné pro zdravý vývoj dítěte. Takže když dáte dítěti k svačině třeba skleničku s domácím pribiňákem, nezapomeňte ho ozdobit ovocem. K chlebu s pomazánkou zase přidejte do krabičky i nakrájenou zeleninu. A pokud máte mladší děti, můžete si pohrát i s různými vykrajovátky a připravit dětem chleba třeba ve tvaru zvířátka.

Co můžete dětem připravit dobrého?

Domácí pribináček

Video se připravuje ...

Milují vaše děti klasického pribináčka? Dopřejte jim domácí variantu tvarohovo-smetanového krému z tvarohu, šlehačky a zakysané smetany. Pro kakaovou verzi postačí přidat trochu holandského kakaa.

Čokoládový termix

Domácí čokoládový termix Domácí čokoládový termix • Autor: iStock

Další oblíbenou tvarohovou svačinkou je čokoládový termix. Tato dobrota z vyšlehaného pudinku a tvarohu chutná zkrátka báječně. Pro ozvláštnění můžete do receptu doplnit i kousek zralého banánu.

Chleba s avokádovou pomazánkou

Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci • Autor: iStock

Kváskový chleba s avokádovou pomazánkou a vejci si vaše děti zamilují. Pomazánku vykouzlíte spojením avokáda a žervé. Chleba ozdobte nakrájenými ředkvičkami, pažitkou a nastrouhaným vajíčkem.

Ovesné sušenky

Ovesné sušenky s jablkem polité javorovým sirupem Ovesné sušenky s jablkem polité javorovým sirupem • Autor: istock.com

Upečte dětem báječné ovesné sušenky s jablkem a lahodnou polevou z javorového sirupu. Do těsta můžete dát také rozinky. Tyto zdravé sušenky nejsou nijak náročné na postup, zvládne je zkrátka každý. Stačí k nim přibalit jogurt nebo nakrájené ovoce.

Slané cuketové muffiny

Cuketové muffiny Cuketové muffiny • Autor: F.O.O.D.

Výbornou svačinou jsou i muffiny, které jsou tak akorát do ruky a zdaleka nemusí být jen sladké. Možná dětem zachutnají i ty slané, například z nastrouhané cukety, čedaru a vypečené slaniny, do kterých navíc zužitkujete i zbytek vařené rýže.

Sendvič se šunkou, avokádem a vejcem

Sendvič se šunkou a avokádem Sendvič se šunkou a avokádem • Autor: iStock

Sendviče na všechny způsoby děti zkrátka milují. Úsměv na tváři vykouzlíte zaručeně se sendvičem s drůbeží šunkou, avokádem a vejcem. Vyhrajte si s přípravou a vykrojte z chleba oblíbené zvířátko nebo dopravní prostředek.

Vajíčková pomazánka

Video se připravuje ...

Na svačinu skvěle poslouží různé pomazánky, třeba vajíčková. Připravíte ji z natvrdo uvařených vajec, lučiny a jarní cibulky. Nejlépe chutná na čerstvém chlebu nebo toastech. a když vám zbude, určitě ji využijete i pro zbytek rodiny. 

Autor: red