Zábavné ovoce: Díky hravému servírování si na něm pochutná úplně každý

3. července 2022 • 00:00

Čerstvé ovoce k létu neodmyslitelně patří! Obsahuje mnoho vitaminů, vlákniny a minerálních látek. Využijte jeho krásu a rozmanitost k dekorování a zdobení. Inspiraci můžete najít v naší galerii plné ovocných dekorací.

Nezapomeňte na to, že plody bychom měli vždy konzumovat čerstvé a nenatlučené. V opačném případě takové plody ztrácejí vitaminy. Také je důležité ovoce pečlivě omýt těsně před konzumací. Bát se rozhodně nemusíte ani mraženého. Naopak, od toho čerstvého má tu výhodu, že při sběru se vybírají pouze zralé plody, které se ihned zamrazí, a tak neztratí žádné vitaminy a minerální látky.

Video se připravuje ...

Často se říká, že jíme i očima. Ovoce je samo o sobě na talíři krásné, ale proč s jeho pomocí nevytvořit ještě impozantnější dekoraci, která váš stůl doslova rozzáří. V letních měsících můžete ovocnou dekorací nahradit třeba i dorty nebo jiné sladké dobroty.

Jednoduché ovocné špízy

Na ovocné špízy budete potřebovat hroznové víno, mandarinky, kiwi, jahody a ananas. Všechno ovoce oloupejte a kiwi, ananas a jahody nakrájejte na kostičky. Poté ovoce napíchejte na špejli jako špízy. Můžete podávat společně s prosciuttem.

Melounová pizza

Není pizza jako pizza, ta melounová je obzvlášť zdravá a výživná! Nakájejte meloun v celku na plátky a ty pak rozdělte na pět částí, stejně jako když krájíte pizzu. Ozdobte nakrájeným hroznovým vínem, jahodami, malinami, borůvkami, meruňkami a mátou, která ji báječně ovoní.

Plněné dragon fruits

Misku na ovoce rozhodně nepotřebujete, když máte pitayu. Ovoce, kterému se jinak přezdívá také dragon fruits je typické pro svou slupku připomínající dračí kůži. Pitayu vydlabejte lžící tak, abyste slupku neporušili, a nakrájejte na kostičky. Totéž udělejte i s kiwi, mangem a pomerančem. Slupku naplňte kousky ovoce. Celkový výsledek můžete opět doladit lístky máty a rovnou servírovat.

Video se připravuje ...

Autor: DF