Výborné řezy z kompotovaného ovoce: Napečte pro rodinu s úrodou z podvíčka

15. listopadu 2021 • 00:00

Jestliže na vás čeká ve spíži zástup kompotů, je ten pravý čas podívat se jim pod víčka. Sladké třešně, meruňky, broskve, ale i ananas či mandarinky, s našimi osvědčenými recepty nejenže uskladněné ovoce skvěle zužitkujete, ale ještě si stoprocentně pochutnáte.

Pečete výtečně, ale stále to stejné, a tak chcete své milé překvapit nějakým zcela novým receptem? Pak jsou pro vás jako stvořené osvědčené moučníky našich čtenářů. Na své si v nich přijdou jak milovníci tvarohových krémů a makových náplních, tak klasického pudinku i lahodného želé. Nejmenší mlsouny můžete překvapit např. výtečnými broskvovými řezy s vanilkovým pudinkem, tatínka kefírovým koláčem s meruňkami nebo třeba sestru kokosovým dezertem s ananasem, který svou lahodnou chutí rozzáří i to nejsychravější podzimní odpoledne. S námi si přijde na své zkrátka každý, kdo si občas rád zamlsá.

Video se připravuje ...

Který z našich receptů vyzkoušíte jako první?

Dunajské vlny s třešněmi

Úžasně lahodné na chuť a efektní na pohled, takové jsou řezy nesoucí název dunajské vlny s třešněmi. Kombinace světlé a tmavé vrstvy korpusu, jimiž během pečení propadá drobné ovoce, nechává vzniknout dekoru říčních vln Dunaje, druhé nejdelší evropské řeky, po které jsou řezy pojmenovány.  

Míša řezy s broskvemi

Klasika v podobě míša řezů nikdy nezevšední. Pokud byste ale přeci jen zatoužili po změně, můžete moučník vyšperkovat navíc ještě kompotovanými broskvemi jako v tomto receptu. Věřte, že na jejich božské chuti jim trocha toho ovoce neubere, ba naopak. Možná si je v této verzi zamilujete ještě víc.    

Makový koláč na plech s meruňkami

Mák a meruňky k sobě bezpochyby ladí a tento úžasný makový koláč s meruňkami je toho důkazem. Pokud tak máte doma z léta zavařené meruňky, otevřete sklenici a hurá do pečení! Tento moučník je totiž k šálku horkého čaje jako stvořený.

Mrkvové řezy s ananasem

Jestliže si také někdy pochutnáte na nastrouhané mrkvičce s ananasem, pak je pro vás tento moučník jako dělaný. Vláčnost těsta má totiž v tomto receptu na svědomí nejen oblíbená kořenová zelenina, ale také kousky šťavnatého ananasu. Upečte si tyto mrkvové řezy s ananasem a nechte se překvapit, jak jim to ladí.   

Mandarinkové řezy s pudinkovým želé

S tímto lehkým a nadýchaným dezertem v podobě mandarinkových řezů s pudinkovým želé můžete s klidným svědomím pohostit i nečekanou návštěvu. V řezech se snoubí lahodná tvarohová náplň s kousky šťavnatého ovoce, zalitého ve svěží vrstvě pomerančového želé. Tento chuťově jemný a vyvážený celek je zkrátka lahoda.       

Autor: VDŠ