Vítěz Peče celá země Vojta: Podívejte se na jeho neuvěřitelné výtvory

19. března 2024 • 04:23

V sobotu skončila třetí řada soutěže Peče celá země a jejím vítězem, nejlepším amatérským cukrářem Česka, se stal teprve jednadvacetiletý student medicíny Vojtěch Vrtiška. Až uvidíte, co všechno v soutěži vytvořil, jistě uznáte, že si vítězství právem zaslouží.

Vojtěch Vrtiška se původně hlásil už do druhé řady soutěže, kde byl jako náhradník. Do třetí už se mu moc nechtělo, protože se mezitím dostal na 1. lékařskou fakultu a měl strach, že účast v soutěži a studium nepůjdou dohromady. Nakonec nelitoval, i když to byla obrovská dřina a natáčení ovlivnilo i jeho studijní výsledky. Školu ale nakonec přerušovat nemusel, přestož se natáčelo měsíc a půl v době, kdy měl ve škole zrovna zkouškové období. Od pondělí do čtvrtka byl na natáčení, v pátek doháněl školu a víkend prospal. Příprava na soutěž ho stála i dost peněz. Musel totiž vyzkoušet desítky receptů a všechny drahé ingredience si, stejně jako ostatní soutěžící, hradit z vlastní kapsy. 

Video se připravuje ...

Přestože si Vojta získal díky účasti v soutěži uznání profesionálů i obdiv mnoha fanoušků, na pečení na zakázku, otevření vlastní cukrárny nebo vydání vlastní kuchařky se nechystá. Zatím peče jen pro sociální sítě a rodinný okruh a své výtvory dává ochutnat hlavně mamince, která se byla podívat i na finále.  A když má volno, objíždí festivaly historických řemesel na hradech a zámcích. Vojta je totiž nejen nadšený cukrář, ale také kaligrafista, věnuje se krasopisectví historických knih. 

Podívejte se ve fotogalerii na krásné dorty, dezerty a další sladké výtvory, díky kterým Vojta v soutěži zvítězil. 

Autor: Anna Kopečková