Tvarožník: Recept na lehoučký dezert podle Haliny Pawlowské

19. února 2021 • 00:15

Tvaroh nemusí být jen náplní do dortů a koláčů. V hlavní roli ještě lépe vynikne jeho vláčnost a lehce nakyslá mléčná chuť. Tvarožník je vděčný dezert pro každou příležitost. Nezabere moc času, krásně vypadá a skvěle chutná. Zkuste recept podle Haliny Pawlowské!

Pokud chcete, můžete tenhle tvarožník připravit úplně bez mouky. V opačném případě vám jako korpus skvěle poslouží rozdrcené sušenky spojené povoleným máslem, namačkané na dno formy.

Tvarožník bez mouky

500 g měkkého tvarohu

2 pomazánková másla

1 žervé

špetka soli

vanilkový cukr

půl šálku cukru krupice

šťáva z půl citronu

1 lžíce meruňkové marmelády

3 vejce

½ sáčku vanilkového pudinku

Postup:

Všechny suroviny smícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pokud chcete tvarožník úplně bez mouky, vysypte formu strouhaným kokosem nebo použijte pečicí papír.

Pečeme na 175 stupňů asi 45 minut, pak troubu pootevřeme, aby se nezavřela, a počkáme, dokud nevystydne.

Vynikající bude tvarožník i s drobenkou – tahle kokosová verze s tvarohem báječně ladí!

Tip: Podávejte s ovocným rozvarem. Jahody povařte s trochou borůvek, vanilkovým cukrem a jedním čtverečkem hořké čokolády.

Zkuste také lehký vanilkový krém podle šéfkuchaře.

Autor: MM