Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň

1. října 2021 • 00:00

Herečka a moderátorka Laďka Něrgešová na sociálních sítích doslova září. Natáčí nejen vtipná videa, ale i skvělé a jednoduché recepty. Připravte si dokonalý jablečný štrúdl bez kynutí, který přinese do vašich domovů vůni podzimu a mile překvapí celou rodinu. 

Laďku Něrgešovou můžete téměř denně vidět jako moderátorku pořadu Showtime na CNN Prima News. Na svých profilech také sdílí videa, která boří internet a v jednom z posledních se dělí o její oblíbený a rychlý recept na štrúdl. Základem toho nejlepšího štrúdlu je podle Laďky dobré těsto, šťavnatá jablka a pár minut času!

video

Lahodný jablečný štrúdl podle moderátorky Laďky Něrgešové  

Suroviny:

  • 300 g hladké mouky
  • sůl
  • citronová kůra
  • 200 g másla
  • 120 ml mléka
  • vanilkový cukr
  • 1/2 čerstvého droždí  
  • 6–8 jablek
  • vymačkaný citron (klidně i s kůrou)
  • cukr krupice (dle chuti)
  • skořice
  • strouhanka
  • vlašské ořechy

Postup:  

1. V míse smíchejte hladkou mouku, sůl, citronovou kůru, mléko, vanilku, cukr a droždí. Dále do těsta nastrouhejte máslo.

2. Poté jablka oloupejte a nastrouhejte. Přidejte do nich citron, cukr a skořici.

3. Těsto nekyne. Dejte ho rovnou na vál a vyválejte.

4. Vyválené těsto posypte strouhankou, rozprostřete na něj jablka a posypte vlašskými ořechy.

5. Těsto je potřeba zavinout a potřít vejcem. Pečte dozlatova na 175 ºC 25 minut.

6. Po upečení potřete ještě máslem smíchaným s cukrem a rumem.

7. Štrúdl servírujte posypaný moučkovým cukrem.

video

Autor: DF