Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Herečka a moderátorka Laďka Něrgešová na sociálních sítích doslova září. Natáčí nejen vtipná videa, ale i skvělé a jednoduché recepty. Připravte si dokonalý jablečný štrúdl bez kynutí, který přinese do vašich domovů vůni podzimu a mile překvapí celou rodinu.
Laďku Něrgešovou můžete téměř denně vidět jako moderátorku pořadu Showtime na CNN Prima News. Na svých profilech také sdílí videa, která boří internet a v jednom z posledních se dělí o její oblíbený a rychlý recept na štrúdl. Základem toho nejlepšího štrúdlu je podle Laďky dobré těsto, šťavnatá jablka a pár minut času!
Lahodný jablečný štrúdl podle moderátorky Laďky Něrgešové
Suroviny:
- 300 g hladké mouky
- sůl
- citronová kůra
- 200 g másla
- 120 ml mléka
- vanilkový cukr
- 1/2 čerstvého droždí
- 6–8 jablek
- vymačkaný citron (klidně i s kůrou)
- cukr krupice (dle chuti)
- skořice
- strouhanka
- vlašské ořechy
Postup:
1. V míse smíchejte hladkou mouku, sůl, citronovou kůru, mléko, vanilku, cukr a droždí. Dále do těsta nastrouhejte máslo.
2. Poté jablka oloupejte a nastrouhejte. Přidejte do nich citron, cukr a skořici.
3. Těsto nekyne. Dejte ho rovnou na vál a vyválejte.
4. Vyválené těsto posypte strouhankou, rozprostřete na něj jablka a posypte vlašskými ořechy.
5. Těsto je potřeba zavinout a potřít vejcem. Pečte dozlatova na 175 ºC 25 minut.
6. Po upečení potřete ještě máslem smíchaným s cukrem a rumem.
7. Štrúdl servírujte posypaný moučkovým cukrem.