Šlehačková velikonoční bábovka podle Tatiany Gregor Brzobohaté bude nový trend!
Poslední měsíce ukázaly, že mnoho českých celebrit umí skvěle vařit a péct. Jejich recepty se šíří na sociálních sítích rychle a není divu, že se z nich často stane nový trend. Třeba tomu tak bude i u této šlehačkové bábovky. Pokud nemáte formu na beránka a do kynutého mazance se vám nechce, bude se vám sváteční recept Tatiany Gregor Brzobohaté hodit!
Šlehačková bábovka
Suroviny:
5 vajec
270 g polohrubé mouky
220 g cukru
250 ml smetany ke šlehání
1 kypřicí prášek do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Cukety se začínají objevovat na pultech stále víc. Zkuste taky cuketovou bábovku!
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku a prášek do pečiva, šlehačku, dobře promícháme a na konec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Poté necháme chvíli (asi 10 minut) vychladnout a vyklopíme z formy.
Šlehačková bábovka bude skvělá jak jinak než se šlehačkou! Připravte si tuhle dokonalou dobrotu podle videa v galerii.