Silvestr ve velkém stylu: Vychutnejte si ty nejlepší koktejly

31. prosince 2022 • 00:00

Oslavte příchod nového roku stylově! Inspirujte se těmi nejbáječnějšími koktejly a drinky, které zvládnete připravit v pohodlí domova. K úspěchu postačí barmanský shaker na koktejly a ty správné suroviny. Při přípravě vsaďte na bílý rum, vodku nebo třeba vyzkoušejte koktejl doplněný o gin či whisky.

Vodka na rozjezd!

Rozjeďte to s vodkou ve velkém. Základem koktejlu Porn Star Martini je vanilková vodka doplněná o limetkovou a mučenkovou šťávu. V závěru přidejte prosecco a ozdobte ovocem. Uvidíte, že s tímto drinkem zazáříte! Cosmopolitan je voňavý, osvěžující a jeden z nejproslulejších koktejlů díky oblíbenému seriálu Sex ve městě. Originální chuť nabídne Bloody Mary tvořená vodkou, rajčatovou šťávou, tabascem, worcesterskou omáčkou a strouhaným křenem. Dochutit lze i chilli papričkou a citronem.

Pro větší počet hostů můžete připravit bowli >>>

Video se připravuje ...

A co takhle bílý rum?

Přeneste se pomocí oblíbeného koktejlu Cuba Libre na slunnou pláž v Karibiku. Bohatě vám postačí bílý rum, cola a limetka. Do sklenice přihoďte ještě pár kostek ledu a sklenici dozdobte kolečkem limetky. Bílý rum využijete i při přípravě Daiquiri. Nejprve do šejkru vložte ledovou tříšť, přidejte všechny suroviny, protřepte a limetkové mámení je na světě. I ty nejoblíbenější koktejly, jako jsou Mojito a Piña Colada, obsahují božský bílý rum. Mojito s sebou nese neotřelou a svěží chuť máty a limetky. Piña Colada nabízí pro změnu lahodné a jemné spojení ananasového džusu a kokosové smetany.

Vyzkoušejte i jiné přísady

Na Letenský south side budete potřebovat gin, šťávu z citronu, cukrový sirup, šumivé víno a mátu. A protože máty není v koktejlech nikdy dost, přidejte ji i na ozdobu. Campari Orange Passion – drink v ohnivých barvách vybízí k ochutnání. Kousky pomeranče a hnědý cukr zasypte tříští, poté přidejte hořkosladké campari a dolijte pomerančovým džusem. Tím nejjednodušším drinkem je rozhodně Mimosa. Na tuto dobrotu vám budou stačit pouze dvě ingredience, a to sekt a pomerančový džus. Vinaři budou mile překvapeni španělskou Sangrií, kterou hravě zvládnete spojením vína, pomerančové a citronové šťávy, ovoce a kapkou bílého rumu. Řidiče zaručeně potěší Sangria bez alkoholu. O silvestrovské noci milovníky whisky potěšíte neodolatelným koktejlem Whiskey sour, který bude s plátkem limetky vypadat zkrátka dokonale.

Autor: TR