Semifinále pořadu Peče celá země 2 je za námi! Jak si soutěžící vedli?

7. května 2022 • 22:00

Semifinále o mistrovský titul pekaře druhé řady soutěže Peče celá země bylo napínavé od začátku do konce. V osobní výzvě soutěžící pekli plněný chléb se slanou nebo sladkou náplní, v technické se zhostili přípravy tradičního Dobošova dortu a kreativní výzvu završili dortem se skrytým příběhem!

V osobní výzvě se soutěžící zhostili úkolu upéct plněný chléb. Domácí bochník s ozdobou mohl obsahovat sladkou nebo slanou náplň. Náročnost spočívala především v technice správného kynutí! Markétin bochník nebyl dopečený a náplň porotcům připadala slanější. Martině se osobní výzva také moc nepovedla. Kombinovala chuť hrušek, vlašských ořechů, fíků a gorgonzoly, z čehož vznikl ne příliš dobrý výsledek. Janin plněný chléb náležitě křupal a vypadal dokonale. Ze všech bochníků byl nejlépe nakynutý i dopečený. Výbornou práci předvedla také Lucie se svým špenátovo-česnekovým chlebem.

Video se připravuje ...

Úlohou technické výzvy bylo upéct maďarskou specialitu známou už z Rakouska-Uherska. Dobošův dort neboli vrstvený dort s bohatou čokoládovou náplní a karamelovou polevou je rozhodně jen pro odvážné. Porotci hodnotili rovnost korpusů, dekorování i karamelové trojúhelníky. Výsledky byly velmi těsné a rozhodování o to těžší. Bramborovou medaili nakonec získala Lucie, jelikož její korpus byl suchý. Na třetím místě skončila Martina kvůli spáleným oříškům a druhou a první příčku obsadily Markéta s Janou.

V kreativní výzvě se soutěžící vyřádili. Předvést mohli nejen svou fantazii, ale také cukrářské dovednosti. Tvořili příběh skrytý uvnitř minimalistického dortu, který bylo zapotřebí rozkrojit přesným řezem, aby došlo k objevení překvapení. Luciin zamilovaný dort se srdíčky sklidil velký úspěch, stejně jako Janino safari, díky kterému se Jana stala pekařem týdne! Martina zapomněla, kde svůj mořský dort rozkrojit, a proto nedošlo k objevení skrytého příběhu. Nejméně se vedlo Markétě, ta zvolila piškotový korpus, jenž byl obzvlášť suchý a zároveň porotce neoslovil ani vzhled dortu. Tento přešlap v kreativní výzvě a nedopečený chléb připravil Markétu o šanci na pokračování do finále.

Video se připravuje ...

Autor: DF