Je to kabelka, květináč, nebo mozek? Kdepak! Je to dort z pořadu Peče celá země!

16. dubna 2022 • 22:00

Šestý díl pekařské soutěže Peče celá země byl plný překvapení a krásných výtvorů. Pečení odstartovaly dobroty ze zelí, piva, sádla a škvarků. Následně se soutěžící zapotili při přípravě obráceného koláče s růží a realistického dortu.

Prvním úkolem soutěžících bylo upéct výrobek ze zelí, piva, sádla a škvarků. Z těchto typicky českých surovin lze připravit placky, šátečky, závin, zelňáky a další slané dobroty. Porotce Josef Maršálek si od tohoto úkolu sliboval vylepšení skóre soutěžících po minulém díle. Ti se výzvy chopili zodpovědně a své výtvory hrdě porotě servírovali. Nejlépe si vedla Markéta, Lucie a Zdeněk se svými fazoláky.

Video se připravuje ...

Zadání technické výzvy přišla oznámit výherkyně první řady Peče celá země Petra Burianová a rozhodně soutěžící nijak nešetřila. Zadáním byl obrácený jablkový koláč s květem z taženého karamelu. Soutěžící museli bedlivě hlídat těsto i vychlazení surovin. Nejlepší obrácený koláč s propečenými jablky měla Markéta, Lucie a do třetice i Zdeněk. Janě se v technické výzvě vůbec nedařilo, jelikož její koláč byl rozmáčený a barevně mdlý. Martině se povedl okousaný kousek, který podle porotců vypadal tak, jako když jej už někdo jedl. Ani Veronika se se svou rozpuštěnou růží příliš nepředvedla. Pravda je, že technická výzva zamíchala celým pořadím!

Kreativní výzva spočívala v realistickém dortu, na kterém mohli amatérští pekaři uplatnit své cukrářské dovednosti, prostorovou představivost i fantazii. V popředí se umístila opět Markéta se svým květináčem a Zdeněk s propracovanou kabelkou, na které nechybělo prošívání, prohyby, cvočky ani zámek. Luciin mozek vypadal tak opravdově, že se porota zdráhala jej ochutnat. Nerealistická filmařská klapka se nakonec stala osudnou Zuzaně, ta po svém nezdařilém počínání soutěž nakonec opustila. Titul pekaře týdne si zaslouženě vypekla Markéta!

Video se připravuje ...

Autor: DF