Méně je někdy více. Co rozhodovalo v osmém díle Peče celá země?

30. dubna 2022 • 22:00

Díl od dílu je pekařská soutěž Peče celá země napínavější. Osmý díl přinesl zajímavé výtvory, nové výzvy i mnohá překvapení. V prvním kole si na soutěžící porotci připravili čokoládové tyčinky. Technickou výzvu ovládla tradiční francouzská lahůdka mille feuille a kreativní výzva se nesla ve znamení 3D sochy z kynutého těsta.

V první výzvě dostali soutěžící za úkol poprat se s čokoládovou sladkou tyčinkou ze tří vrstev, s polevou a posypkou. Správná čoko tyčinka by měla být velká tak akorát. Důležité je, aby poleva byla i zespodu, leskla se a křupala. Janina tyčinka nešla sice odtrhnout z pečicího papíru, ale přesto sklidila velký úspěch! Markétiny tyčinky byly sice dobré, ale porotce Josef Maršálek je za jejich opulentní vzhled nazval hornickými „tyčinami“. Ty Lucčiny zase označil za modelované brambory v polevě. Ne nadarmo se říká, že méně je někdy více, a tento čoko počin se holkám příliš nezdařil.

Video se připravuje ...

Mille feuille neboli tradiční francouzská lahůdka z několika vrstev listového těsta a krému pořádně zamotala výsledným pořadím! Tento tradiční francouzský dezert je podle porotců doslova královská disciplína. Porotci hodnotili listování, polevu, chuť krému i dekoraci! V poslední minutě se soutěžící pořádně zapotili a cenu za nejlepší výkon získala Markéta. Naopak Martina se tentokrát umístila až na posledním místě, jelikož její francouzské řezy byly nedopečené.

Tříhodinová kreativní výzva rozhodla velké drama osmého dílu. Amatérští pekaři se pustili do 3D sochy z jemného kynutého těsta o výšce minimálně 30 cm. Taková skulptura se dá zdobit různými druhy těst i semínky. I tato výzva dala soutěžícím zabrat, ale nakonec kromě dvou chobotnic vznikla i originální studna podle Lucie. Markétina váza s květinami porotce oslnila a Markéta se díky svým výtvorům stala pekařem týdne. Veroničin obří skřítek z trdelníkového těsta nesplnil očekávání poroty, a tak kvůli němu a také méně povedeným tyčinkám a řezům soutěž opustila.

Video se připravuje ...

Autor: DF