Quiche, labutí jezero z odpalovaného těsta a sušenkové dioráma: Jak se s nesnadnou výzvou vypořádali soutěžící z pořadu Peče celá země?

9. dubna 2022 • 21:36

Pátý díl soutěže Peče celá země přinesl nové výzvy nejen v podobě francouzských slaných koláčů, ale také ztvárnění labutího jezera z odpalovaného těsta. V kreativní výzvě se soutěžící zhostili přípravy sušenkového diorámatu.

Další díl soutěže Peče celá země byl díky nelehkým úkolům připraveným pro odvážné soutěžící napínavý od začátku do konce. V prvním kole měli amatérští pekaři připravit francouzský quiche. Markéta měla quiche s čedarem a karamelizovanou cibulkou a porotce Josef Maršálek hodnotil její výtvor jako exkluzivní. Zdeňkův quiche byl dozlatova vypečený, naopak ten Václavův lehce nedopečený. Martinin slaný koláč byl podle poroty jednoznačně luxusní a perfektně propečený. Porota jej chválila na venek i uvnitř!

Video se připravuje ...

Technická výzva spočívala v odpalovaném těstě. Úkolem soutěžících bylo upéct labutí jezero tvořené z 12 bílých labutí a jedné černé. Výzva byla časově náročná, soutěžící se zalekli, když do konce zbývalo pouhých 15 minut. Důležitý byl nejen plný počet labutí, ale také vzhled či chuť. Martině, Zuzaně a Veronice se dílo příliš nedařilo, naopak hezké tvary a odpalované těsto měla Lucie. Třetí místo získal Václav a druhé Jana, která měla dozlatova vypečené a krásné labutě. Zdeňkovy labutě připomínaly spíše dinosaury, ale chuťově byly exkluzivní, a proto si vypekl první místo.

Poslední kreativní výzva se nesla v duchu sušenkového diorámatu neboli prostorového ztvárnění místa nebo děje. Důležité bylo těsto nepřepracovat, aby sušenky nepraskaly a dalo se s nimi dobře manipulovat. Soutěžící se u hodnocení zapotili, jelikož porotci od nich čekali více. Nakonec chválu sklidila Lucie, Jana, Markéta a Martina.

Ve všech třech výzvách se nejvíce dařilo Lucii, která se stala pekařem týdne. V tomto díle soutěž opustil Václav, kterému se nedařilo při přípravě quiche a v kreativní výzvě porotu neokouzlil ani svou koncertní síní s klavírem.

Video se připravuje ...

Autor: DF