Koblihy, svatební koláčky nebo čokoládová magická koule: Co vše přinesl sedmý díl Peče celá země

23. dubna 2022 • 22:00

Sedmý díl pekařské soutěže Peče celá země přinesl mnohá překvapení a také nové zajímavé výzvy. V osobní výzvě měli soutěžící za úkol upéct tradiční masopustní pochoutku – koblihy. V technické výzvě se zhostili přípravy svatebních koláčků, to vše završili čokoládovou magickou koulí s překvapením během kreativní výzvy.

Prvnímu kolu dominovaly koblihy! Typická masopustní pochoutka v Čechách i na Moravě se tradičně smažila o tučném čtvrtku. Úkol od poroty zněl jasně, a to mísa plná koblih se dvěma náplněmi. Jeden druh měl být dekorován polevou nebo posypkou. Správné koblihy jsou nadýchané jako obláček, dozlatova upečené a náplň dokonale ladí s typem těsta. Exkluzivní a pořádné koblihy neboli koblihouny porotě představila Martina. Skvěle hodnocené byly i Janiny koblihy s domácími povidly a Veroničiny koblihy s citronovým krémem a vanilkou. Lucie to podle babiččina receptu přehnala s octem a Zdeněk šetřil s náplní!

Video se připravuje ...

Technická výzva spočívala ve svatebních koláčcích. Soutěžící měli upéct 3 druhy svatebních koláčků a od každého druhu 12 kusů. Při procesu je podle porotkyně Michaely Landové důležité pracovat pečlivě a precizně, aby byl výsledek dokonalý na chuť i na pohled! Těsto by mělo být nadýchané, nádivka vláčná a u drobenky je zapotřebí si pohlídat poměr mouky, cukru a másla. Na posledním místě skončila Jana, která nejenže nenaplnila požadovaný počet, ale její koláčky byly tvrdší, jelikož bojovala s kynutím. Druhé místo získala Veronika a zlatou medaili za technickou výzvu si odnesla Lucie. Její svatební koláčky byly dokonalé na chuť i na pohled.

V kreativní výzvě měli amatérští pekaři vytvořit čokoládovou magickou kouli s překvapením. Klíčem k otevření této delikatesy je horká poleva! Soutěžící to neměli rozhodně vůbec lehké, jelikož příprava je náročná. Čokoláda se odlévá do formy jako dvě polokoule a následně se slepí. Uvnitř křupavé čoko koule by měla být omáčka a krémový mini dortík. Epický výkon podle porotce Josefa Maršálka předvedla Jana se svou galaktickou koulí a také Martina s čoko koulí zdobenou jedlými květy. Martině se ve všech výzvách skvěle dařilo, a proto nebylo žádným překvapením, že se stala zaslouženě pekařem týdne právě ona! Štěstí v sedmém díle nepřálo Zdeňkovi, který i přes velké pekařské nadání tentokrát nenaplnil svými výkony očekávání poroty, a tak soutěž opustil.

Video se připravuje ...

Autor: DF