Zdravá snídaně, základ dne

Zdravá snídaně, základ dne
Autor: KetoDiet CZ s.r.o.
23. června 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Patříte také k milovníkům snídaní? Začněte své ráno příjemně naladěni s energií do nového dne.

Proč snídat?

Snídaně vám dodá tolik potřebnou ranní energii plnou vitamínů, minerálů a živin, které vaše tělo potřebuje do startu nového dne. Budete aktivnější, produktivnější a na oběd toho méně sníte. Také vás nebude pokoušet chuť na sladké, protože vašemu tělu nebude chybět energie a potřebné živiny.

Zdravá keto snídaně bez sacharidů

Už při probuzení si představujete křupavý toast s avokádem a vonící šálek oblíbené kávy? Máme pro vás dobrou zprávu, ani při hubnutí svoji oblíbenou ranní rutinu nemusíte opouštět, ba naopak. Snídaně je velmi důležitým prvkem vašeho jídelníčku.

Jen při svém výběru sáhněte po speciálním keto chlebu s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny. Proteinové pečivo vaši dietu neohrozí a můžete si vybrat z několika různých variant.

Pokud není vaše ráno kompletní bez čerstvých nadýchaných palačinek, myslíme i na vás. Směs stačí smíchat s vodou a za chvilku se kuchyní rozline jejich vůně. Doplnit je můžete čerstvým bobulovým ovocem s nízkým obsahem cukrů.

Milovníci slaných snídaní si mohou vybrat omeletu s česnekovou, sýrovou či slaninovou příchutí. Díky snídaním připraveným speciálně pro ketodietu, si můžete být jistí správným poměrem sacharidů, bílkovin a tuků.

Autor: KetoDiet CZ s.r.o."

Pozor na skryté kalorie

U ketodiety si musíte dávat pozor, zda svému tělu nedodáváte zbytečné kalorie. Proto pijte kávu a čaj pouze neslazené. Plnotučné mléko je bohatší na tuky, ve srovnání s polotučným či nízkotučným mlékem. To ale neznamená, že je vhodné pro ketodietu. Jeden šálek obsahuje 11,7g čistých sacharidů. Proto ho zkuste vyměnit za mandlové mléko, které má 1g čistých sacharidů na šálek. Nezapomeňte si vybrat neslazenou variantu. Je doporučeno také omezit slazené nápoje a džusy. Pokud si chcete vychutnat sladký nápoj ke snídani, můžete vyzkoušet mnoho variant ovocných sirupů bez cukrů nebo připravených smoothie.

Podle odborníků by měla snídaně zahrnovat 300-400 kalorií z celkového denního příjmu.

Snídaně s sebou na cestu

Nemáte po ránu hlad, nebo většinou snídáte až v práci nebo po ranním tréninku? Aktivní jedinci si mohou dopřát předem připravené proteinové nápoje či smoothie. Tyto nápoje jsou v souladu s ketodietou, obsahují vysoký obsah bílkovin a doplní vám energii kdykoliv a kdekoliv.

Autor: KetoDiet CZ s.r.o."