Rychlá večeře jen z pár surovin? Vyzkoušejte recept Lucie Borhyové
Krásná a stále usměvavá, taková je oblíbená moderátorka Lucie Borhyová. Jako vytížená matka dvou dětí samozřejmě nemůže denně trávit hodiny u plotny, takže se není čemu divit, že mezi její oblíbená jídla patří i tzv. „rychlovky“. Vyzkoušejte její recept, který není jen rychlý, ale také výtečný!
Lucie je známá tím, že je velká labužnice. Nerada si v jídle něco odepírá a nevyhýbá se ani sladkostem. Mezi ty nejoblíbenější patří například tradiční sójový suk, čokoláda nebo zmrzlina. Naopak v dortech se moc nevyžívá, ale pečení se rozhodně nebojí. Díky tomu jí nejen její rodina, ale i známí říkají, aby si otevřela restauraci. Není se čemu divit! Kuchařské geny má Lucie v krvi, moderátorčina prababička byla totiž profesionální kuchařka a její receptář se u Borhyových využívá dodnes.
Lucie Borhyová prozradila, jak se stravuje, co vaří dětem, a uvidíte, že se nebrání ani večeři v deset večer >>>
Jak to tedy krásná Lucka dělá, že vypadá stále na dvacet? Aby se v jídle nemusela omezovat, hodně se hýbe a cvičí. Věří, že život by měl být v rovnováze, což platí i o stravování. Vyzkoušejte její fofr recept, který je nejen chutný, ale i zdravý a hlavně na něj stačí jen pár surovin.
Cuketové placky
Suroviny:
- 1 větší cuketu
- 1 vejce
- hrnek ovesných vloček
- stroužek česneku
- sůl, pepř a koření podle chuti
Postup:
1. Cuketu i se slupkou nastrouhejte nahrubo. Chvíli ji nechte odležet a poté z ní vymačkejte přebytečnou vodu.
2. K cuketě přidejte ostatní suroviny, promíchejte a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte lžící placky.
3. Pečte při 180 °C dozlatova.
TIP: Pokud chcete placičky vydatnější, přidejte do nich nastrouhaný sýr nebo cottage. Také si k nim můžete připravit dip ze zakysané smetany nebo je servírovat jako přílohu k pečenému masu.