Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky

7. listopadu 2022 • 00:00

Zdražování potravin je neúprosné a jednou z možností, kde se dá ušetřit, je právě jídlo. Znáte ty uspěchané dny, kdy absolutně nestíháte, běžíte pro děti do školy a potom se od vás ještě očekává oběd nebo večeře? Máme pro vás několik jídel za pár korun, která jsou navíc rychlá a snadná.

Inflace s sebou přináší mimo jiné také pozvolné zdražování potravin, které se promítne do rozpočtu téměř každé rodiny. Jedna z možností, jak ušetřit, je přestat plýtvat potravinami a zároveň vybírat taková jídla, která nasytí celou rodinu a vyjdou levně.

Video se připravuje ...

Bramboráky z jemně nastrouhaných brambor ovoněné česnekem a majoránkou nikdy neomrzí. Navíc vám na tuto českou klasiku postačí pár surovin.

Šišky s mákem Šišky s mákem • Autor: F.O.O.D.

Honí vás mlsná? Pak zabijte dvě mouchy jednou ranou a připravte si sladký oběd v podobě šišek s mákem.

Zapečené šunkofleky Zapečené šunkofleky • Autor: iStock

Zapečené šunkofleky milovaly už naše babičky. Základem jsou těstovinové flíčky a šunka. Navíc je připravíte během chvilky, takže šetří čas i peníze.

Dušená mrkev Dušená mrkev • Autor: Istock

Dušená mrkev se nejčastěji podává s vařeným bramborem, ale vyzkoušet můžete i méně častou levnou variantu se sázeným vejcem.

Jablečná žemlovka Jablečná žemlovka • Autor: iStock

Zbylo vám doma včerejší pečivo a nevíte, co s ním? Vykouzlete tradiční českou žemlovku alias zemlbábu, která vám oživí vzpomínky na dětství.

Hrachová kaše Hrachová kaše • Autor: iStock

Hrachová kaše patří mezi ta skromnější jídla, která dokážou báječně zasytit. Servírovat ji můžete s párkem, sázeným vejcem nebo kyselou okurkou. 

Rajčatová polévka Rajčatová polévka • Autor: iStock

Hustá a hřejivá, to je rajčatová polévka, jež patří mezi obzvlášť populární rychlovky. Rajčatovku můžete doplnit rozpečenou bagetkou nebo chlebovými krutony.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem Zeleninové rizoto s kuřecím masem • Autor: iStock

Rizoto na český způsob není žádná věda! Vyzkoušejte recept se zeleninou a kuřecím masem. Navrch pak přijde strouhaný sýr a kyselá okurka.  

Pečené brambory s cibulí Pečené brambory s cibulí • Autor: iStock

Pečené brambory s cibulí jsou levné, rychlé, a přitom tak dobré. Kromě cibule zapékejte brambory s česnekem a zakysanou smetanou.  

Bramborový guláš Bramborový guláš • Autor: iStock

Milovníky guláše potěší recept na jednoduchý bramborový guláš s točeným salámem. Když vám guláš zbude, nechte ho na druhý den, protože uleželý chutná ještě lépe!

 

Video se připravuje ...

Autor: TR, TR