Přílohové salátky: Rychlé recepty, které se hodí k velikonoční nádivce!

5. dubna 2021 • 00:00

Receptů na velikonoční nádivky je mnoho, ale jedno mají společné – hodí se k nim osvěžující zeleninové saláty jako příloha. Pokud se chystáte na velikonoční hodování, ať už v podobě nádivky nebo pečínky, osvěžující salátek vám jistě přijde vhod. Připravte si klasický okurkový nebo rajčatový či méně známý rukolový nebo mrkvový.

Máte pocit, že na vašem velikonočním stole stále něco chybí? Připravte si zeleninový salátek jako přílohu k masu či nádivce. Jarní zelenina je plná barev a rozzáří každé velikonoční menu.

Salát Coleslaw jinak

Jak na Jaroslaw, jarní verzi známého salátu, vám ukáže Koko ve videu v galerii. Můžete sáhnout po jakékoliv jarní zelenině, kterou máte rádi. 

Okurkový salát

Okurkový salát s octem a cukrem se hodí ke každé pečínce i nádivce. A pokud hledáte novou obměnu, zkuste tento se zakysanou smetanou, podobný řeckým tzatziki.

Rajčatový salát

Rajčatový salátek s cibulí a sladkokyselou zálivkou z octa jistě znáte. Přinášíme ale ještě tuto sytější verzi, s majonézou a vařenými vejci, kterých máte na Velikonoce jistě dostatek.

Mrkvový salát

Slaďoučký mrkvový salát s jablky si zamilují i děti. Na jarním stole se navíc bude báječně vyjímat i svou barvou.

Rukolový salát

Tenhle rukolový salátek můžete připravit s bramborami i bez. Přidejte třeba ještě čerstvé ředkvičky a nezapomeňte na báječnou zálivku z řeckého jogurtu s medem.

Zelný salát

Zelný salát, to není jen Coleslaw. Zkuste tento salátek s červeným zelím a řepou. Je ochucený medem a citronovou šťávou a plný vitamínů!

Další recepty na zeleninové saláty a zálivky najdete ZDE>>>.

Autor: MM