Pagáčky na F.O.O.D. piknik 2018: Přijďte ochutnat tradiční Slovensko

Video se připravuje ...
29. srpna 2018 • 12:11

Pagáče jsou známé tím, že se na stole nikdy příliš neohřejí, obzvlášť je-li po ruce i sklenička dobrého vína nebo piva. Připomeňte si s námi ve videu loňský ročník F.O.O.D. pikniku, kde bylo možné koupit slovenské pagáče z Pekárny pod Vyšehradem, a přijďte tuhle tradiční dobrotu ochutnat na pražskou Ladronku i letos v září.

Piknikové koše plné dobrot, atraktivní program, skvělé jídlo… To je ideální důvod přijít na F.O.O.D. piknik, dát si tu schůzku s někým, s kým jste se dlouho neviděli, a užít si den společně. Vstup je tradičně zdarma a na místě si, tak jako je zvykem, budete moci koupit piknikové koše, dát si něco dobrého u stánků farmářů a kulinářů, rozložit piknikovou deku a užívat si den. Jednou z tradičních pochoutek, kterou budete moci na pikniku ochutnat, budou slovenské pagáče z Pekárny Pod Vyšehradem.

Škvarkové pagáče nejsou jediné. Co třeba zelné, sýrové nebo olivové?

Na pagáče jsou v téhle rodinné pekárničce zkrátka odborníci  kromě klasických škvarkových pečou i sýrové, zelné, pizzové nebo olivové a nezapomínají ani na vegany  ty potěší svými česnekovými nebo třeba pagáčky se seitanem

Protože v téhle pekárně moc dobře vědí, jak je důležité poctivé řemeslo, nabídka pekařství není příliš široká, zato každý kousek, který na stánek doputuje, vás pohladí po jazyku. Kromě pagáčů najdete ve stánku vynikající tvarožník a máslové, makové a ořechové rohlíky.

A jak vůbec vznikla myšlenka pekárny? Podívejte se na video v úvodu článku.

Autor: Redakce