Připravte si pravý orientální hummus - bude vám stačit jen 10 minut

Hummus, pochoutka s nepříliš sympatickým názvem, vás oslní svou lahodnou a nezaměnitelnou chutí. V arabském světě se jedná již o klasiku, která navíc obsahuje plno vitamínů a minerálů. Pokud také fandíte zdravé stravě, nebo se jednoduše nebojíte zkoušet nové a zajímavé věci, je hummus tím správným pokrmem. Tento studený dip či kaše se skvěle hodí jako doplněk k zeleninovému talíři či jen tak na pečivo. Vyzkoušejte a sami uvidíte, jaká kombinace bude lahodit vašim chuťovým pohárkům.
Doba přípravy: 10 minut
Na 2 skleničky o objemu 350 ml budete potřebovat:
2 konzervy cizrny po 400 g, scezené
8 lžic panenského olivového oleje
3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené
hrst hladkolisté petrželky, nasekané
sůl, pepř, sušená chilli paprička na dochucení
Postup
Cizrnu vsypte do robotu a rozmixujte, postupně přilévejte olivový olej. Nakonec přidejte česnek, petrželku, sůl a koření podle chuti a krátce promixujte, aby se vše spojilo do hladké pasty. Hummus můžete podávat jako pomazánku na pečivo, s chlebovými plackami nebo s nachos jako dip.
Podívejte se na celý videorecept s přípravou hummusu.
Další skvělé a jednoduché recepty do kslenic najdete zde.