Menu jako z McDonald’s, které hravě zvládnete doma, a dokonce za zlomek ceny!

16. října 2021 • 00:00

Přepadla vás chuť na menu jako z McDonald’s? S těmito tipy zvládnete šťavnatý hamburger, zlatavé nugetky s hranolky nebo kuřecí wrap připravit hravě v pohodlí domova! Přinášíme několik tipů, jak ušetřit čas i peníze, a přitom si ještě báječně pochutnat.

Burger        

V tomto provedení najdete snad vše, co by měl správný hamburger mít. Šťavnaté hovězí, štiplavá cibule, křupavý salátek a sladko-pikantní omáčka v lahodné máslové housce je chuťový zážitek, na který jen tak nezapomenete. Hitem poslední doby je burger bez housky. Tuto o pár kalorií lehčí variantu najdete téměř v každém fastfoodu. Vegetariáni se mohou těšit z burgeru se sýrem a halloumi.

Zajímá vás, jak se vyrábí maso na hamburger v McDonald’s? Vše uvidíte zde >>>

Video se připravuje ...

Nugetky

Kuřecí nugetky patří mezi stálice rychlého občerstvení, které zkrátka můžete jíst tisíckrát a nikdy neomrzí. Chcete-li ubrat na pikantnosti, pak ze surovin na těstíčko vynechte pálivou papriku a chilli. Alternativou, jak vykouzlit mini řízečky, mohou být chicken fingers obalené v drcených lupíncích se semínky. Servírujte s domácími hranolky bez tuku a doveďte tak celé menu k dokonalosti.

Kuřecí wrap

Oblíbený wrap neboli tortilla s kuřecím masem, kukuřicí, paprikou, rajčaty, okurkou a nivou doplněná o neotřelý dresing z kečupu, hořčice, majonézy a česneku vás nadchne k obědu i k večeři. Vyzkoušejte ještě jednodušší variantu tortilly s kuřecím masem a zeleninou, kterou vykouzlíte rychlostí blesků.

Salát Caesar

Caesar salát připravovaný z římského salátu, kuřecích prsou, posypaný parmazánem a podávaný s křupavými krutonky v kombinaci s typickou zálivkou vás báječně zasytí. Navíc si ho skvěle vychutnáte i zastudena.

BBQ omáčka nebo domácí tatarka

Co by to bylo za fastfoodové menu bez oblíbené BBQ omáčky. Ozvláštní hranolky, ale třeba i kuřecí nugetky. Další variantou, jak si jídlo zpestřit, může být domácí tatarka, které se ta kupovaná jen tak nevyrovná.

Video se připravuje ...

Autor: DF