Meghan Markle slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejími oblíbenými těstovinami s cuketovou omáčkou

4. srpna 2021 • 00:15

Manželka britského prince Harryho Meghan Markle dnes slaví krásné 40. narozeniny. Dvojnásobná matka prvorozeného syna Archieho a krásné Lilibet se netají svým kladným vztahem k jídlu i kulinářským umem. Před časem dokonce prozradila, že si k večeři ráda pochutná na cuketových těstovinách se spoustou parmazánu. Co myslíte, dopřeje si oblíbený pokrm i o svých narozeninách?

Jestliže máte také rádi cukety, které právě dozrávají na našich zahradách, jistě vám skvělý recept přijde vhod. Těstoviny s cuketovou omáčkou jsou totiž nejen snadné na přípravu, ale navíc budete mít všechny potřebné ingredience doma ve spíži či v lednici. A i když zrovna nebudete mít po ruce rigatoni, semolinové těstoviny ve tvaru kratších dutých rour, se kterými má pokrm Meghan Markle prý nejraději, nahradit je můžete např. menšími penne.

Manželka prince Harryho však také prozradila, že tajemství lahodnosti její omáčky spočívá v dlouhém až 4 hodinovém vaření, díky kterému je potom omáčka krásně krémová.

My jsme se nechali pokrmem inspirovat a vybrali pro vás recept, jehož příprava vám nezabere více jak půl hodiny.

Těstoviny s cuketovou omáčkou

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 800 g cukety (menší mladé plody)
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 40 g másla

Zajímá vás, jakou laskominu si na své narozeniny dopřává královna Alžběta? Známe recept z královské cukrárny >>>

  • 400 g oblíbených těstovin
  • 100 g parmazánu
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 snítky hladkolisté petrželky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • chilli vločky dle chuti
  • šťávu z limetky na dochucení

1. V hlubší pánvi rozhřejte olej s máslem. Vsypte najemno pokrájenou cibuli, opečte ji dosklovata a přidejte na plátky nakrájený česnek. Až se rozvoní, přidejte na menší kousky pokrájené cukety a odrhnuté lístky tymiánu. Společně krátce orestujte. Obsah pánve ochuťte solí a pepřem a duste cca 15-20 minut.    

2. Mezitím uvařte těstoviny na skus dle návodu na obalu.

3. Zeleninovou směs zjemněte zakysanou smetanou, přidejte polovinu nastrouhaného parmazánu, chilli vločky a nasekanou petrželku. Promíchejte a společně krátce prohřejte. Nakonec zakápněte dle chuti šťávou z limetky.

4. Uvařené a scezené těstoviny přidejte do pánve k připravené směsi, společně ještě jednou promíchejte a rozdělte na talíře. Podávejte posypané zbylým parmazánem.   

video

Autor: VDŠ