Kde v Praze najdete nejlepší Pho? Na těchto místech ochutnáte tradiční Vietnam

26. září 2019 • 00:00

Hledáte jídlo, které vás během chladných dní zaručeně zahřeje, je zdravé a zasytí? Objevte zázrak jménem Pho! Ať už si zvolíte klasickou hovězí nebo vegetariánskou variantu, věříme, že si tuto vietnamskou polévku zamilujete. Nechte se inspirovat našimi 6 tipy a ochutnejte tu nejlepší Pho v Praze.

Vietnamská polévka Pho se ve Vietnamu tradičně podává k snídani. V posledních letech se ale stala velkým hitem i u nás a lze ji ochutnat připravenou na mnoho způsobů. Nejpopulárnější verzí je zřejmě tradiční Pho Bo, kterou v základu tvoří silný hovězí vývar, široké rýžové nudle, tenké plátky masa, bambusové výhonky a jarní cibulka a celou tuhle nádheru korunují limetková šťáva, chilli a aromatický koriandr. Najdete ji ale také ve verzi s kuřecím masem, která se nazývá Pho Ga, nebo ve veganské se zeleninovým vývarem a tofu.

Pho Vietnam Tuan & Lan

Podnik, který najdete rovnou na třech místech v Praze. Pokud máte naspěch, můžete zvolit malé bistro u Jiřáku, kde si svou Pho vychutnáte tzv. „na stojáka“. Toto bistro otevřela dnes známá kuchařka Giap Thi Lan jako první a její Pho bylo tak vyhlášené, že se na něj stály fronty. Další pobočku najdete u Náměstí Míru.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

You’re PHO-KING Awesome. #PhoVietnam #CAFEFIN #PhoTuanLan

Příspěvek sdílený Pho Vietnam Tuan & Lan 🍜 (@photuanlan),Říj 19, 2017 v 7:14 PDT

Pho family

Náš další tip vás zavede na Vinohrady, kde se ve Slezské skrývá nenápadný podnik Pho Family. Prostředí možná na první pohled neoslní, ale o to víc si můžete být jistí, že Pho tu dostanete vynikající. A na porcích zde opravdu nešetří.

Remember  vietnamese food

Jak už název napovídá, na návštěvu autentické restaurace Remember Vietnam v Biskupské budete vzpomínat ještě dlouho. A na zdejší Pho jakbysmet. Ochutnat tu můžete klasiku s hovězím masem, ale i verzi s kuřetem, na kterou všude nenarazíte.

Cà phê

Hledáte moderní tvář Vietnamu? V tom případě musíte navštívit holešovické bistro Cà phê. Kromě dokonalé kávy tu ochutnáte ty nejproslulejší speciality vietnamské kuchyně v moderním kabátě, jimž kraluje Pho Bo, kterou si můžete dát rovnou ve dvou velikostech.

Bánh Mì Makers

Pražští Bánh Mì Makers patří mezi jedničky vietnamské kuchyně u nás, a proto nesmí na našem seznamu chybět. Kromě klasické Pho tu navíc můžete ochutnat i tradiční vietnamské bagety, které jsou čím dál populárnější, a pobočky najdete v Praze hned dvě. Jednu v ulici Palackého a druhou v Dlouhé, která je mezi místními foodies už doslova proslulá.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

This is all we need to satisfy our cravings 👌🏻😋🥢 📍Dlouhá 39 #banhmimakers#vietnamesefood

Příspěvek sdílený Bánh Mì Makers Dlouhá (@banhmimakers),Pro 13, 2018 v 5:35 PST

Sapa a Pražská tržnice

Mluvíme-li o autentické vietnamské kuchyni a té nejlepší Pho polévce, neměli bychom zapomenout zmínit dvě hlavní tepny asijských komunit u nás. Sapu a Pražskou tržnici v Holešovicích, kde zažijete ten pravý Vietnam na vlastní kůži. Na romantickou večeři při svíčkách to možná ideální není, ale chuťový zážitek je to nepopsatelný.

Tradiční i méně známe asijské recepty a tipy na podniky s moderní vietnamskou kuchyní najdete v říjnovém čísle časopisu F.O.O.D. >>>

F.O.O.D. FOOD F.O.O.D. FOOD • Autor: F.O.O.D.

Autor: Veronika Tázlerová, Redakce