Letní nanuky z několika druhů ovoce

Letní nanuky z několika druhů ovoce
Zmrzlina na klacku • Autor: istockphoto.com
30. srpna 2017 • 00:00

Léto nám jako vždy nabízí spousty skvělého čerstvého ovoce. Pokud ho nestíháte jíst, zavařovat už vás nebaví a ovocných koláčů už máte dost, udělejte si skvělé domácí nanuky! Vytvoříte si tak zdravé zmrzliny, ideální jako svačinky pro vás i pro děti. Zkoušet můžete různé barevné i chuťové kombinace. Příprava je snadná a výsledek prostě osvěžující.

Na výrobu domácích nanuků jsou ideální speciální zmrzlinové formy. K dostání jsou v mnoha tvarech a velikostech, nejsou drahé, a pokud vás vlastní výroba zmrzlin baví, rozhodně vám ušetří čas a námahu a příprava nanuků bude už jen radost. Formu zkrátka jen naplníte ovocnou směsí, přiklopíte víčkem a dáte zamrazit.

Nanuk kokosový s malinami

Maliny se do domácích nanuků hodí naprosto skvěle. Jejich kyselost dodá zmrzlinám to pravé osvěžení a jejich chuť je skvělá vždy a v čemkoliv. Koksový krém a jogurt nanuk krásně zjemní a nechají chuť malin skvěle vyniknout. Perfektní dezert pro horké letní dny.

 

Meloun a exotické ovoce Meloun a exotické ovoce • Autor: F.O.O.D.

Nanuk jablečný s ostružinami

Pokud jsou maliny ideálním ovocem nejen do nanuků, ostružiny si s nimi v ničem nezadají. Zkuste je s jablky ze zahrady a rozhodně nebudete litovat. Místo jablečného moštu můžete použít jablečné pyré nebo jen na hrubo rozmačkané kousky jablek.

 

Malina a ostružina Malina a ostružina • Autor: F.O.O.D.

Melounový nanuk

Sladký meloun cantaloupe se již stal běžnou součástí našich obchodů, a přestože má krásnou žlutou barvu a jeho semínka se dají lehce vyjmout, tak typický červený vodní meloun nevytlačil. Zkuste z obou druhů udělat domácí zmrzliny a už je nebudete chtít jíst jinak. Oba pochází z Afriky a pro tropické vedro jsou ideálním osvěžením.

 

Marakuja Marakuja • Autor: istockphoto.com

Nanuk z tropického ovoce

Na domácí nanuky můžete použít v podstatě všechny druhy tropického ovoce. Například mango a ananas si zamiluje každý. Mučenku neboli marakuju může mít hodně z nás i doma jako pokojovou rostlinu. Pokud se poštěstí, její plody můžeme použít i do vlastního nanuku z tropického ovoce.

 

Jogurt a borůvka Jogurt a borůvka • Autor: istockphoto.com

Borůvkovo-jogurtové nanuky

Pokud si chcete pochutnat na něčem krémovějším, zkuste zmrazit směs z borůvek a jogurtu. Pravé řecké jogurty se vyznačují svou jemností a určitě se na nich vyplatí nešetřit. Pro doslazení můžete místo medu použít javorový sirup, a tím se stanou vaše nanuky naprosto neodolatelnými.

Řecký jogurt je jogurt zcezený skrz tkaninu či papír kvůli odstranění syrovátky. Tím je dosaženo konzistence na pomezí obyčejného jogurtu a sýru, přičemž je zachována kyselá chuť. Řecké jogurty bývají oproti běžným o něco tučnější.

Autor: F.O.O.D.