Chodíte rádi do McDonald´s? Žena prozradila trik, jak se v něm najíst za poloviční cenu

15. října 2023 • 00:15

Najíst se ve známém řetězci rychlého občerstvení za méně než polovic? To zní až moc dobře na to, aby to byla pravda. Nicméně když jste nadmíru spořiví a vynalézaví, může se vám podařit najít způsob, jak toho dosáhnout. Žena jménem Caroline z východoanglického města Norwich to dokázala a svůj trik prozradila ve videu na sociálních sítích.

Angličanka Caroline, která na sociálních sítích vystupuje jako caroline.shops, miluje především second handy, ale baví ji hledat i na jiných místech, kde se dá ušetřit. Ve svém videu, které nedávno zveřejnila na TikToku i Instagramu, tvrdí, že získání slevy v některé z restaurací McDonald´s není vůbec složité, pokud budete postupovat podle jejího návodu.

Není nad domácí hranolky. Zkuste je udělat pro změnu z celeru>>>

Video se připravuje ...

Tajný kód na účtence

Celý postup, jak ho popisuje Caroline, začíná zakoupením nápoje ve zmíněném řetězci rychlého občerstvení. Je na vás, zda zvolíte malý, nebo si připlatíte za střední či velký. V případě spořivé Caroline to byla malá dietní cola, která ve Velké Británii stojí 1 libru a 19 pencí, což je v přepočtu asi 34 korun. Po zakoupení nápoje dostanete účtenku, na které kromě jiného najdete i odkaz na webovou stránku s dotazníkem spokojenosti zákazníků McDonald´s. Abyste se k dotazníku dostali, je nutné na této stránce nejdříve do příslušné kolonky zadat unikátní kód, který také najdete na účtence. Po vložení kódu budete požádáni, abyste vyplnili stručný a jednoduchý dotazník. Podle Caroline to prý ani nemusíte dělat, stačí zaškrtnout variantu, že nechcete. Jakmile budete mít hotovo, obdržíte voucher, na jehož základě si můžete objednat Big Mac a hranolky nebo McPlant  (veganský burger) a hranolky za pouhou libru a 99 pencí (v přepočtu asi 57 korun).  Dalšími nabízenými položkami jsou McNuggets, Quarter Pounder (klasický hamburger) nebo Fillets-O-Fish (rybí burger).

Angličanka Caroline prozradila trik, jak ušetřit v McDonald´s Angličanka Caroline prozradila trik, jak ušetřit v McDonald´s • Autor: TikTok/caroline.shops

Díky této vychytávce tak můžete nakonec získat burger, pití a hranolky za 3 libry a 18 pencí (asi 90 Kč), jinak byste zaplatili 6 liber a 49 pencí (asi 185 Kč). „Navíc můžete získat další odměnu, já jsem dostala zadarmo střední milkshake,“ podělila se Caroline se svými fanoušky o příjemnou zkušenost.  

Jak ušetřit ještě víc? Sbírejte účtenky od přátel!

Pod příspěvkem Caroline se okamžitě začaly hromadit komentáře. Mnozí lidé děkovali za dobrý tip, někteří žasli nad tím, jak je jednoduché získat jídlo za polovic. Jeden z fanoušků napsal: „Teď už vím, proč mi u nás v McDonald's nikdy nevytisknou účtenku.“ Našli se i tací, kteří o tomto triku vědí už delší dobu a využívají ho. Jeden muž dokonce přiznal, že sbírá účtenky od svých přátel a trik využívá opravdu často. A někteří přidali vlastní tipy, jak ještě víc ušetřit, například objednat si jen kečup, za který taky dostanete účtenku s kódem.

Funguje to i u nás, ale...

Kdo má rád McDonald´s a chce trochu ušetřit, tomu se určitě vyplatí využívat výhodné a časově omezené kupony nabízené v aplikaci. Nás zajímalo, zda lze výhodu, kterou popisuje Caroline, u nás také využít, protože řetězec McDonald´s má v každé zemi trochu jiné podmínky. Rovnou jsme to tedy vyzkoušeli.

Stejně jako Caroline v Anglii jsme si objednali v McDonald´s v centru Prahy malou colu za 42 Kč. Dostali jsme účtenku s odkazem na webovou stránku MCNAZOR.cz (lze použít i QR kód, který se nám ale nepodařilo načíst).

Odkaz na stránku i kód najdete na účtence Odkaz na stránku i kód najdete na účtence • Autor: archiv redakce

Na této stránce jsme zadali kód z účtenky a vyplnili dotazník. Ten bohužel nejde přeskočit, nicméně jeho vyplnění nám trvalo asi 10 vteřin. Jako poděkování jsme také dostali voucher, ovšem výběr možností je bohužel jiný a skromnější než v Británii. Můžete si zvolit malé hranolky nebo jablečnou taštičku, každé za cenu 15 Kč. Za malé hranolky byste jinak zaplatili 47 korun, v případě jablečné taštičky je cena 42 korun, takže ušetříte  minimálně 27 korun, u hranolků ještě o pět korun víc. A pokud byste si na začátku místo nápoje objednali například kečup, jak radil jeden z britských fanoušků Caroline, získáte po využití získaného kuponu hranolky s kečupem za 27 korun místo obvyklých 59 korun.

Svačina za pár korun stále dokola

Kupon na slevu je platný týden a je nutné ho uplatnit přímo u pokladny, u samoobslužných automatů nefunguje. Není to sice takové terno jako v zahraničí, nicméně jedna věc je na tom skvělá. Když využijete kupon a koupíte si taštičku nebo hranolky za výhodnější cenu, měli byste zase dostat účtenku, na které je opět kód. A ten můžete znovu využít a získat další kupon a další účtenku...  

Autor: AK