Buďte připraveni: Cukroví, které se potřebuje k dokonalosti odležet

10. prosince 2022 • 00:00

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a s nimi i pečení oblíbených druhů cukroví, které potřebuje svůj čas, aby bylo dokonale křehké. Začněte medovými perníčky, pokračujte lineckým a dalšími druhy a pamatujte, že kdo je připraven, není překvapen.

Vánoční cukroví:

Medové perníčky
Linecké cukroví
Vánoční pracny
Zázvorky
Plněné ořechy

Medové perníčky

Medové perníčky jsou přesně tím cukrovím, které vyžaduje uležení, a proto byste s jeho přípravou rozhodně neměli otálet. Využít je můžete nejen k pochutnání si, ale i jako dekoraci nebo ozdoby na stromeček. Ke zdobení citronovou polevou přizvěte i děti a užijte si tak příjemnou rodinnou zábavu.

Video se připravuje ...

Linecké cukroví

Tradiční linecké cukroví k našim Vánocům zkrátka patří, přestože svůj původ má v Rakousku. U nás linecké už zdomácnělo natolik, že patří k nejoblíbenějším druhům. Při tvoření můžete použít vykrajovátka nejrůznějších tvarů. Až přijde řada na slepování, nezapomeňte na kvalitní marmeládu, díky níž bude vaše linecké naprosto dokonalé. Toužíte-li po vyzkoušení něčeho nového, pak vsaďte na makové linecké!

Vánoční pracny

Při vzpomínce na Vánoce u babičky se vám zajisté vybaví kakaovo-ořechové cukroví obalené v moučkovém cukru, které na stole nikdy nesmělo chybět. Každá rodina má nepochybně svůj recept, který si předává z generace na generaci. Vyzkoušejte pracny podle našeho receptu ovoněné skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou, které si zamilujete.

Zázvorky

Možná je ještě neznáte, ale zázvorky patří mezi staročeské vánoční cukroví, jež zvládne i úplný začátečník. Těsto se vykrajuje nejčastěji speciálním vykrajovátkem připomínajícím zázvor, ale použít můžete i jakékoliv jiné. Chutné a nevšední zázvorky ocení malí i velcí strávníci.

Plněné ořechy

Přestože na plnění ořechů máte spoustu času, na jejich pečení je ta správná chvíle právě teď. Uležené ořechy chutnají vždy lépe. Do těsta můžete přidat skořici, kakao, vlašské ořechy nebo hořkou čokoládu. Pak už je stačí jen naplnit, namočit do čokolády a tradiční ořechy jsou hotové.

Video se připravuje ...

Autor: red