Brambory nemusí být nuda! Ochutnejte recept podle Hanky Křížkové a přesvědčte se o tom

8. října 2021 • 00:00

Potěšte se obědem podle receptu české herečky a zpěvačky Hany Křížkové. Hanka je mezi svými kolegy považována za výbornou kuchařku, takže není divu, že její brambory plněné voňavou směsí jsou luxus na talíři. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý pokrm a přesvědčte se sami, jak zazáříte!

Báječnou muzikálovou herečku a zpěvačku Hanku Křížkovou známe z předních muzikálů Drákula, Krysař, Jeptšiky, Mamma Mia, ale i z některých oblíbených českých filmů. V gastronomii si Hanka příliš nepotrpí na českou klasiku. Za to miluje různé kulinářské speciality, zeleninu a holduje grilování. Plněné brambory patří mezi její oblíbené pokrmy a v létě je vylepšuje houbami nebo čerstvými zelenými bylinkami.

video

Suroviny na 2 porce:

  • 6 středních brambor ve slupce
  • 3 šalotky
  • půlka margarínu
  • anglická slanina
  • nízkotučný tvrdý sýr (strouhaný)
  • žluté koření
  • česnek (dle chuti)
  • pepř, sůl

Postup:

1. Brambory očistěte kartáčkem, nechte ve slupce a rozkrojte na půlku.

2. Připravte si plech vyložený pečicím papírem a poskládejte na něj rozkrojené brambory.

3. Pečte v troubě 20 minut na 180 stupňů.

4. Mezitím si připravte směs. Šalotku nakrájejte na drobno. Poté nastrouhejte sýr. Doplňte česnekem dle chuti. Osolte, opepřete a přidejte půlku margarínu, žluté koření a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Vše promíchejte.

5. Brambory vytáhněte z trouby. Nechte lehce vychladnout a poté vydlabejte střed, který budete plnit. Vydlabaný střed přidejte do připravené směsi a opět promíchejte ručně či v mixéru.

6. Vydlabané brambory naplňte směsí, přemístěte na pečicí papír a dejte do trouby zapéct na 15–20 minut.

7. Servírovat můžete na zeleném salátku.

video

Autor: DF