Zapečená dobrota se sýrem podle Kristiny Kloubkové je hotová za pár minut!

17. září 2021 • 00:00

Kristina Kloubková, česká herečka, tanečnice a v současné době především moderátorka. S Kristinou můžete ráno vstávat díky pořadu Snídaně s Novou a mimo jiné ji vídáte už několik let v Televizních novinách TV Nova. Zároveň moderuje novácký pořad Život ve hvězdách. Miluje jídlo i českou kuchyni, přesto dávají se svou dcerou přednost zdravějším pokrmům. Jedním z nich je báječný zapečený lilek s mozzarellou!

Zapečený lilek s mozzarellou poslouží jako lehký oběd nebo vydatná večeře. Jednoduchou dobrotu hravě zvládne zkrátka každý. Nejenže vás skvěle zasytí, ale také si náležitě pochutnáte.

Kristina prozradila další recept a co s dcerou ráda jí >>>

video

Suroviny:

  • 2–3 střední lilky
  • 1 mozzarella
  • strouhanka
  • vejce
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý tymián

Suroviny na omáčku:

  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1 lžička cukru
  • bazalka
  • tymián
  • sůl

Postup:

1. Na začátek si připravte omáčku. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájejte a orestujte na oleji, přidejte drcená rajčata, osolte, přidejte cukr, bylinky a povařte.

2. Lilek nakrájejte na kolečka, obalte v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažte na oleji. Poté ho naskládejte do pekáčku, osolte, zalijte omáčkou, přidejte bylinky, nakrájenou mozzarellu a opět vrstvu lilků, omáčku, bylinky a mozzarellu.

3. Vše dejte zapéct do trouby při 180 °C na půl hodiny.

Autor: DF