Zapečená dobrota se sýrem podle Kristiny Kloubkové je hotová za pár minut!
Kristina Kloubková, česká herečka, tanečnice a v současné době především moderátorka. S Kristinou můžete ráno vstávat díky pořadu Snídaně s Novou a mimo jiné ji vídáte už několik let v Televizních novinách TV Nova. Zároveň moderuje novácký pořad Život ve hvězdách. Miluje jídlo i českou kuchyni, přesto dávají se svou dcerou přednost zdravějším pokrmům. Jedním z nich je báječný zapečený lilek s mozzarellou!
Zapečený lilek s mozzarellou poslouží jako lehký oběd nebo vydatná večeře. Jednoduchou dobrotu hravě zvládne zkrátka každý. Nejenže vás skvěle zasytí, ale také si náležitě pochutnáte.
Kristina prozradila další recept a co s dcerou ráda jí >>>
Suroviny:
- 2–3 střední lilky
- 1 mozzarella
- strouhanka
- vejce
- čerstvá bazalka
- čerstvý tymián
Suroviny na omáčku:
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 řapíkatý celer
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 lžička cukru
- bazalka
- tymián
- sůl
Postup:
1. Na začátek si připravte omáčku. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájejte a orestujte na oleji, přidejte drcená rajčata, osolte, přidejte cukr, bylinky a povařte.
2. Lilek nakrájejte na kolečka, obalte v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažte na oleji. Poté ho naskládejte do pekáčku, osolte, zalijte omáčkou, přidejte bylinky, nakrájenou mozzarellu a opět vrstvu lilků, omáčku, bylinky a mozzarellu.
3. Vše dejte zapéct do trouby při 180 °C na půl hodiny.